2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde özel eğitim merkezleri ziyaret edildi.

Özel günde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve Serik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Havva Akcan; Kum Saati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel Sevgi Bağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Serik Özelim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezilerini ziyaret ettiler.

Ayrıca Serik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları tarafından, ilçemizde bulunan özel eğitim merkezlerinde eğitim gören çocuklar ve aileleri farkındalık yaratmak adına ziyaret edilerek, hediyeleri takdim edildi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili konuşan Serik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Havva Akcan şu bilgileri verdi; “Otizm belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkmaya başlıyor. Otizmli çocuklarda görülen bazı özellikler aile ve toplum kaygılarından dolayı göz ardı edildiği için bu durumun otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabiliyor. Fakat otizmli bireylerin tedavisinde, erken tanı ve bu tanıya uygun yönlendirme hayati önem arz ediyor.

Otizmli bireylerin hassasiyetlerine dikkat edilmeli. Farklılıkları gözetilmeli, ihtiyaçları olan eğitimi almalarına her an destek olmalıyız. Bu sebeple otizmli bireylerin çocukluk dönemlerinde akranlarıyla kaynaşması ve toplumla bütünleşmesi için bizlere büyük görevler düşmektedir.

Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplum üyelerinin otizme karşı duyarlı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki toplum huzuru farklılıklara olan saygımız ve farkındalığımız ile sağlanacaktır. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplumsal yaşamda desteklenmesi bizlerin elindedir ve bizlerin görevidir. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasını temenni ediyorum. Otizmli çocuklarımızı kucaklıyor, otizmli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi