Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Sınav Merkezi Yunus Emre Anadolu Lisesi binasının bir bölümü hayırsever iş insanı İbrahim Şahin tarafından yapılan tadilat ve mefruşatının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ayhan Aktürk, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, E-Sınav Merkezi verdiği bilgide şunları söyledi; “İlçede Motorlu Taşıtlar Sınavı (MTSK) sınavları için yıllık yaklaşık 4 bin öğrenci ile 2 ayda bir yapılan kalfalık ve ustalık sınavları için 2 bini aşkın öğrenci Antalya’ya ya da Manavgat’a gidiyordu. , E-Sınav Merkezi’mizin açılması ile birlikte toplam olarak yaklaşık 6 bin öğrencimiz artık burada sınava girecekler. Hayırsever iş insanı İbrahim Şahin tarafından tadilatı yapılan binamızı hizmete açıyoruz. Kendisine teşekkür ederiz.” dedi.

Şahin, “Eğitim bizim için çok büyük bir amaç olmalı”

Hayırsever İş İnsanı İbrahim Şahin ise; “Serik’te grup olarak biz ilk önce Naturalya Ortaokulu’nun yapımına başladık ve hızlı bir şekilde ilerledik. Biz her zaman şunu söylüyoruz: Bu şehir cennet gibi bir şehir, burası, tarih kokan turizm şehri bir memleket. Eğitimin aslında bizim için çok büyük bir amaç olması gerekiyor. Biz ulusal ve uluslararası çok farklı derneklerde STK’larda yönetimlerinde görev yapıyoruz. Gençlerimizi de oralara götürmek istiyoruz. Bugün ürün, hammadde herkeste var ama artık hizmet satılıyor. Bu da bizim şehrimize bir hizmetimiz olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Aputkan, ‘Hayırseverlerin bu tür hizmetlere yönelmesi bizleri mutlu ediyor.”

Belediye Başkanı Enver Aputkan ise konuşmasında şunları söyledi; “Son zamanlarda ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz E-Sınav Merkezinin ilçemize açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak her zaman bu gibi hizmetlere destek vermek bizim görevimiz. Hayırseverlerin bu tür hizmetlere yönelmesi bizleri mutlu ediyor. Hayırsever kardeşimize bu genç yaşta bu tür yardımları yapması ayrıca önemli kendisine teşekkür ediyoruz. Bu hizmet sayesinde ilçemizden sınava girecek öğrencilerin ilçe dışına gitmesini engellemiş oldu. Bundan sonra sınavlarımız burada yapılacak.”

Kurdoğlu, ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’

Son olarak konuşan Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu da, “Bir elin nesi var iki elin sesi var. Serik’te bir takım hizmetler oluyorsa, birçoğu hayırseverlerimizin yardımları ile oluyor. Bu bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde oluyor. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Burada Serik’te bulunan 6 bin öğrenciden bahsediyoruz. Bu öğrencilerimiz ailesi ile birlikte en yakın Antalya’ya gidiyordu. Bu hizmet sayesinde ilçesinde sınava girebilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

E-Sınav merkezi protokol tarafından kesilen kurdelanın ardından hizmete açılırken, İlçe Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu tarafından E-Sınav Merkezinin yapılmasına katkı sağlayan iş insanı İbrahim Şahin ve Belediye Başkanı Enver Aputkan’a plaket verildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi