Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Serik ile ilgili 8 madde görüşüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen Ocak ayı olağan meclis toplantısına Başkan Vekili Deniz Filiz Başkanlık etti. 146 gündem maddesi ile toplanan mecliste Serik ile ilgili 8 madde görüşüldü. İlçe ile ilgili maddelerde alınan kararlar oy birliği ile gerçekleşti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının Bilgilendirmeler bölümünde Serik ile ilgili ilk madde gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Serik Belediyesi arasında imzalanan Serik ilçesi Yumaklar Mahallesi Köyiçi mevkiinde 3 km’lik yolun sathi kaplama yapılması konusu ile ilgili Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı meclis üyelerini bilgilendirdi.

9 Mart İlkokulu’nun Arsası Büyüdü

Daha sonra ise ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen Serik ile ilgili 6 madde oy birliği ile meclisten geçti. 79. Maddede daha önce Serik Belediyesi Meclisi’nin kararı ile uygun bulunan, Cumalı Mahallesi 130 ada 2 parsel içerisinde bulunan İlköğretim Tesis Alanının yetersiz kalması sebebiyle 210 ada 1 parselde yer alan konut alanının ilkokul alanına dahil edilmesi ve 10.00 metrelik yolunun düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu da kabul edilmiş oldu.

Bu maddenin kabulü ile 9 Mart İlkokulu’nun alanı 3 bin 200 metrekareden, yaklaşık 3 bin 300 metrekareye çıkmış oldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi