ANTALYALI Şair-Yazar Yunus Yaşar, 108'inci kişisel resimli şiir sergisini açarak bir rekora imza attı.

Yunus Yaşar'ın ilgi çeken şiir sergisi, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde bir kez daha şiir severlerle buluştu. Yaşar, sosyal içerikli ve duygu yüklü şiirlerini suluboya, karakalem çalışması resimlerle bütünleştirirken, resimli şiirlerinin yanına bir de Türk edebiyatının ünlü isimlerinden kendisine gelen övgü dolu mektupları da sergiledi.

'ŞİİRLERE RESİMLEME YAPIYORUM'

Yunus Yaşar, ilk otantik şiir sergisini 1968 yılında ünlü şairler Yaşar Oğuzcan, Metin Eloğlu ile birlikte açtığını, o günden bugüne geleneksel hale getirip, yılda birkaç kez farklı mekânlarda tekrarladığını hatırlattı. Şair-Yazar Yunus Yaşar, "Şiirlerimin konusuna uygun resim ve desenler çiziyorum, anlatımını daha da kolaylaştırıyorum. Her sergide farklı teknikler uygulayarak şiirlerime resimleme yapıyorum" dedi.

16 BASILI ESERE SAHİP OLDU

'Sana Bir Şiir Yazdım' adlı ilk kitabı 1969 yılında yayımlanan şair-yazar Yunus Yaşar'ın aralarında 'Ekin Kokan Ellerin', 'Umut Yüklü Kağnılar', 'Beni Tanımalısın', 'Çok Sesli Ağıtlar' gibi birçok şiir, deneme, araştırma ve öykü kitaplarının da yer aldığı toplam 16 basılı eseri bulunuyor. DHA

Editör: Haber Merkezi