ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) geçen yıl sahneye konulan ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Pandemic' adlı bale eseri, son kez sahnelendi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde sahnelenen, libretto ve koreografisi Armağan Davran ile Volkan Ersoy'a ait olan bale eseri 'Pandemic', koronavirüs salgınının başlangıcından bugüne kadar geçirilen zaman diliminin sanatsal bir yapıya dönüştürülerek seyircisiyle buluşturulması açısından dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

ZORLU SÜREÇ ANLATILIYOR

Yaşanılan zorlu sürecin kahramanları olan sağlık görevlilerine ithaf edilen 'Pandemic' balesinde Antalya DOB bale sanatçıları Laroslava Volkova, Tolga Burçak, Derya Tokgöz, Yağızhan Danış, Sevim Yıldız, Volkan Altunel, Milina Fidan, Burak Özbek, Seda Manaz, Umut Çaltekin, İlayda Binzet ve Artur Ivanov sahne aldı.

TİYATRAL ANLATIMLI ESER

Müzikleri J.S. Bach, A. Vivaldi - F. Handel'e ait eserde tiyatral anlatımında ağırlıkla yer alması dolayısıyla Emre Akyurt anlatıcı olarak yer aldı. Dijital efekt ve özel tasarlanmış video görüntüleriyle desteklenen eserin dekor ve kostüm tasarımını Çağda Çitkaya, ışık tasarımını ise Mustafa Eski hazırladı.

Bale severlere son kez rüya gibi bir akşam yaşatan 'Pandemic' balesi ayakta dakikalarca alkışlandı. DHA

Editör: Haber Merkezi