ANTALYA Sanayici İş İnsanları Derneği (ANSİAD), İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Çevre çalışmaları kapsamında iklim krizi, sürdürülebilir çevre ve ekolojik yapı tasarımı çözümleri sunmak üzere 'Öğrenci Mimari Proje Yarışması' düzenliyor.

ANSİAD, iklim ile ilgili başlattığı çalışmalar kapsamında geleceğin yapılı çevrelerini tasarlayacak yarının aktörlerini iklim krizi, sürdürülebilir çevre ve ekolojik yapı tasarımı konusunda düşünmeye ve farklı disiplinlerle birlikte çalışarak mekânsal ve kentsel mimari çözümler üretmeye davet ediyor. Kentsel yapılı çevrenin yıllık küresel sera gazı oranının tek başına yüzde 36'sının binalar tarafından üretildiğine işaret eden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, "İnşaat süreçleri göz önünde bulundurulduğunda mimarlık mesleğinin çağımızın en büyük krizi olan iklim sorunuyla mücadelede önemli bir rol üstlendiği ortada. Buradan yola çıkarak çevresel sorunlara karşı önerileri, iklim değişikliğini tetikleyen yapısal çevreyi dönüştürmeyi ortaya koyacak projeler konusunda çalışmayı uygun gördük" dedi.

Antalya'nın bir turizm merkezi olarak milyonlarca turisti ağırladığına dikkati çeken ANSİAD Başkanı Akıncı, "Büyük ölçekli bir krizin içerisindeyiz ve turizm potansiyelimizi de düşündüğümüzde yıllık 20 milyon kişiyi ağırlayan bir kent olarak iş yapış şekillerimizin, turizm destinasyonumuzun hatta gelen turistin bıraktığı atığa, kullanacağı suya kadar her şeyi planlamamız gerektiği ortada. Biz şu anda yapılarda nasıl bir değişim sağlayabiliriz ve kente örnek olabiliriz düşüncesiyle harekete geçtik" diye konuştu.

SON BAŞVURU 22 NİSAN

Tasarımı anlatan her türlü teknik çizim, görselleştirme dijital olarak e-posta yoluyla [email protected] adresine teslim edilecek. 25 Ocak tarihinde başlayan başvuru süreci 22 Nisan 2022 günü saat 17.30'da sona erecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için www.ansiad.org.tr adresinde yeralıyor. Yarışmaya katılan tüm projeler www.ansiad.org.tr sitesinde kolokyum öncesi sergilenmeye başlayacak. Kolokyum dijital ortamda ödüllerin ilan edildiği hafta içinde yapılacak. DHA

Editör: Haber Merkezi