Önemli bir sosyal hizmet projesine imza atmaya hazırlanan Serik Belediyesi, paydaşları ile birlikte iş garantili mesleki eğitim kursları açıyor.

Serik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Kilit Hospitality Group iş birliğiyle ‘Konaklama Tesislerinde Nitelikli İşgücü Kursları’ başlıklı iş garantili 10 Adet Mesleki Eğitim Kursu açıyor.

İstihdama katkı sağlamak ve yüzlerce kişiyi meslek edindirmeyi amacı ile açılan kurslar ücretsiz olacak. 10 meslek dalında açılacak olan kurslar şöyle sıralanıyor: Kat Hizmetleri Elemanı, Meydancı, Rezervasyon Elemanı, Aşçı Yardımcısı, Bulaşıkhane Görevlisi, Pastacı Çırağı, Pide Yapımı, İçecek Servisi, Servis Görevlisi, Bar Komisi.

Yaklaşık iki aylık kursu tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri Kilit Hospitality Group'da iş imkanlarının beklediği belirtilen kurslar Boğazkent Mahallesi’ndeki otellerde verilecek. Kursiyerlerin ulaşımı Serik Belediyesi tarafından; yiyecek içecek ihtiyaçları ise Kurs Merkezlerince sağlanacak.

28 Ocak tarihinde başlayan ‘Konaklama Tesislerinde Nitelikli İşgücü Kursları’ başvuruları 7 Şubat’ta sona erecek. Kursa katılmak isteyenler başvurularını Serik Belediye Binasında bulunan Meslek Kursları Başvuru merkezine bizzat yapmaları gerekiyor.

Belediyeden Sosyal Hizmet Projesi

Serik Belediyesi konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi; “Belediyemiz; “Konaklama Tesislerinde Nitelikli İşgücü Kursları” başlıklı iş garantili 10 Adet Mesleki Eğitim Kursu açarak yeni bir sosyal hizmete imza atıyor.

İstihdama katkı sağlamak ve yüzlerce kişiyi meslek edindirmeyi amaçladığımız Kat Hizmetleri Elemanı, Meydancı, Rezervasyon Elemanı, Aşçı Yardımcısı, Bulaşıkhane Görevlisi, Pastacı Çırağı, Pide Yapımı, İçecek Servisi, Servis Görevlisi, Bar Komisi kurslarını hemşerilerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunuyoruz.”

Kilit Gurup’ta İş İmkanı

“Mesleki Eğitim Kurslarımız Serik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Kilit Hospitality Group iş birliğiyle düzenlenmektedir. Belediyemizin ücretsiz sunmuş olduğu yaklaşık iki aylık kursu tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri Kilit Hospitality Group'da iş imkanı bekliyor.

Serik Boğazkent Otellerinde gerçekleştirilecek kurslar için başvurular 28.01.2022 ve 07.02.2022 tarihleri arasında Serik Belediye Binasında bulunan Meslek Kursları Başvuru merkezine bizzat yapılacaktır. Mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen kişilerin; Serik Belediyesi Meslek Kursları Başvuru merkezinde görevli iş ve meslek danışmanlarınca kendilerine en uygun kursu ve mesleği edinmeleri sağlanacaktır.

Kayıt ve kurslarla ilgili detaylı bilgiye Serik Belediyesi Meslek Kursları Başvuru merkezinden, Serik Belediyesi web sitesinden ve 444 9 722 (dahili 1226) numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Not: Kursiyerlerin ulaşımı Belediyemiz tarafından sağlanacaktır. Ayrıca yiyecek içecek ihtiyaçları da Kurs Merkezlerinde sağlanacaktır.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi