DP lideri Uysal; “Keyfi bir rejim kurdular. Uçacağız, kaçacağız diyerek; yerli milli diyerek pazarladınız, çift haneli enflasyonla, faizlerle, işsizlik oranları ile memleketi karşı karşıya bıraktınız. Kıratı yeniden milletin hizmetkarı yapmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Serik’te partilileri ile bir araya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ‘kıratlarla’ karşılandı. Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Uysal’a Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Antalya İl Başkanı Mahmut Çil de eşlik etti.

Pazar günü Serik’e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra partisinin ilçe teşkilatı binasında partililerle bir araya geldi. Uysal burada davul ve zurnalarla birlikte DP bayrakları ile süslenmiş ‘kıratlarla’ karşılandı.

Milet İttifakı partilerinden DP’nin Genel Başkanı Uysal’ı ilçe binasında CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Deva Partisi İlçe Başkanı Uğur Özkan ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Bayar Savran da karşılayarak sohbet ettiler.

Emirdar, ‘Şükürler Olsun Hiç Ekmedik’

DP Serik İlçe Binası önünde düzenlene programda açılış konuşmasını yapan DP Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar;“Birkaç kelime ile bizlerin, ilçemizin, insanlarımızın ne durumda olduğumuzu anlatmak istiyorum. Ben tarımla uğraşan bir kardeşiniz olarak yıllardır her yıl 500-600 dönüm buğday ekerdim. Çiftçi vatandaşlarımızla, arkadaşlarımızla kahvelerde, köylerde, meydanlarda, tarlalarda görüştüğümüzde hep birlikte sohbetlerde söylediğimiz bir şey vardır; ‘Şükürler olsun bu sene de ekebildik; şu kadar ekebildik’. Bu yıl ise sohbetler şu şekilde gerçekleşti. ‘Sayın Başkan ne kadar ektiniz’ dediler ‘şükürler olsun hiç ekmedik’ diye karşılık verdik. Çünkü 600 liraya 700 liraya gübre alıp 15 liraya mazot alıp buğday ekersek herhalde sonunda arazileri satılığa çıkarırız. Memleketin maalesef içinde olduğu durumu gösteren en güzel örneklerden birisi tarımdır. Hepimiz durumumuzu biliyoruz. Ben bir kere daha Serik’e teşrif ettikleri için Genel Başkanımıza ve Milletvekilimiz teşekkür ediyorum.” dedi

Enginyurt, “Millet Perişan, Millet Kan Ağlıyor”

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ise konuşmasında şunları söyledi; “Değerli Serikliler hakikaten Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Ülkemiz 20 yıl sonra yönetemeyen, yönetemediğini bilmeyen, bilmediği gibi de hep başkalarına suçlayan bir iktidarın çok ağır baskısı altında. Milletin anası ağlamış, millet perişan, millet kan ağlıyor ama bunlar her şeyi dış güçlere bağlıyorlar. Dolar kuru 13, 6 TL. olmuş soruyorsun ‘ne oldu?’ diye; ‘Reis yumruğunu vurdu doları 13,6’ya düşürdü diyor. Nerede düşürdü? Dolar 8 liradan 13,5 liraya yükseldi hiç o kısmını söylemiyorlar. Dolar çıkarken ‘dış güçler yaptı’ diyorlar inerken ‘reis yaptı’ diyorlar.

“Yüreğiniz Varsa Elektrik Faturanızı Yayınlayın.”

“10.000 TL kirası olan bir kafeye 40.000 TL elektrik faturası geliyor ama Sayın Cumhurbaşkanı doğalgaz elektrik zamlarında vatandaşın bir sıkıntısı yok diyor. Bu muhalefetin yaygarasıdır diyor.Ben Serik’ten sesleniyorum AK Parti ilçe başkanlarından başlamak üzere il başkanlarına milletvekillerine sesleniyorum. Yüreğiniz varsa elektrik faturanızı yayınlayın.”

Bu düzenin soygun düzeni olduğunu söyleyen Enginyurt demokratlar olarak bu soygun düzenine yıkmaya geldiklerini ifade ederek; “Serik'ten Yörük diyarından hep birlikte saraya haykıralım, saray sesimizi duysun. T.C. yazılarını kaldıran saray, ‘Andımızı’ kaldıran saray, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazıları kaldıran saraya hep birlikte haykıralım: ‘Ne mutlu Türküm Diyene’”

“En Fazla Çiftçi ve Esnafın Kaybettiğini Görüyoruz.”

DP Serik çıkarmasında son olarak konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal söylenecek, konuşacak çok şey olduğunu belirtti. DP lideri Uysal; “Milletimizin can alıcı, can yakıcı meselelerini konuşmaya gayret ediyoruz. Biz istiyoruz ki bu ülkeyi yeniden coğrafyasında belirleyici yeni yeni güç merkezlerinin yükseldiği böyle bir dönemde bir alın yazısı olarak tarihin bizim önümüze koyduğu vazifeyi görebilmek adına güçlü hale getirelim. Birlik ve beraberliğin arkasına karnı tok sırtı pek insanları koyabilelim. Bu ülkenin gençleri anneleri ve babaları yarınlarından emin olsun. Evlatlarının geleceğini doğduğu topraklarda arayabildiği bir Türkiye haline getirelim. Bugün burada en bereketli topraklardayız. Ege’ye de, Çukurovaya’da, Harran’a da gitsek insanlarımızın en fazla çiftçi ve esnafın kaybettiğini görürüz, görüyoruz.” Dedi

“Türkiye’yi Yeniden İnşa Etmek İçin İrade Koyuyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Millet İttifakı, Deva ve Gelecek partilerinin oluşturduğu ‘altılı masadan’ bahseden Uysal; “Farklı farklı gelenekleri olan, farklı farklı siyasi iddia ve programları olan partiler olarak bir araya geldik. CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek ve Saadet partisi ile beraber risk gördüğümüz için demokrasi ve hukuk ortak paydasında, demokrasi, hukuk ve laikliği bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi gören bir anlayışla herkesin eşit hukuka, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için bir irade koyuyoruz. Biz bu ülkede hiç kimsenin hangi dine, hangi mezhebe sahip olursa olsun vatandaşlık temeli ile Ay yıldızlı bayrağın altında yaşama iradesi koyan herkes eşittir diyoruz.” Dedi

“Kıratı Yeniden Milletin Hizmetkarı Yapacağız”

Uysal; “Keyfi bir rejim kurdular. Uçacağız, kaçacağız diyerek; yerli milli diyerek pazarladınız, çift haneli enflasyonla, faizlerle, işsizlik oranları ile memleketi karşı karşıya bıraktınız. Cemrelerin düştüğü bu dönemde yeniden milletin kalbine ve gönlüne düşmek için, yeniden milletin hizmetinde olmuş bu kıratı yeniden milletin hizmetkarı yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Ortak paydaları genişleteceğiz. Kimseye hasım değiliz, husumetimiz de yok.” diyerek sözlerini bitirdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi