İYİ Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur; “Vatandaş vergi ve zamlar yüzünden nefes alamıyor yeter artık. AKP yaparsa zam yapar.”

İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, gündeme dar açıklamalarda bulundu. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz zamlarına tepki gösteren Başkan Bodur; “Vatandaş tek isteği insanca yaşamak.” Dedi. Yüksek enflasyonun ve her geçen gün pahalılaşan hayat şartlarının vatandaşları oldukça zorladığını ifade eden İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Türkiye’de artan hayat pahalılığı nedeniyle raf fiyatlarının her gün değiştiğini söyledi.

“AKP Yaparsa Zam Yapar”

İYİ Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur, zamlardan çiftçisinden, esnafına, emeklisinden, işçisine kadar herkesin şikayetçi olduğunu söyledi. Bodur; “Vatandaş vergi ve zamlar yüzünden nefes alamıyor yeter artık. AKP yaparsa zam yapar.” dedi.

Sürekli gelen zamlardan dolayı vatandaşın şikayetini dile getiren Bodur şunları söyledi; “Önceki gece itibarıyla uygulanan zamdan önce akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Yüksek enflasyon ve her geçen gün pahalılaşan hayat şartları yurttaşlarımızı oldukça zorlamaktadır. Geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki sahalarda zamların geri çekilmesi için çeşitli eylemler yapıldı. Ampul ile kararan tek ülke haline geldik, vatandaş tek isteği insanca yaşamak.”

“Raf Fiyatları Her Gün Değişiyor”

Başkan Bodur, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim nedeniyle uluslararası piyasada artan petrol fiyatlarının Türkiye’de yüksek akaryakıt zamlarına neden olduğunu belirtti. İlçe Başkanı Kadir Bodur; “AK Parti iktidarı enerji faturaları nedeniyle zaten büyük bir sıkıntı çeken vatandaşlarımıza gelen büyük akaryakıt zammını yansıtmamalıdır. Elektrik faturalarının katlandığı, ısınma amaçlı kullanılan doğalgaz faturalarının da yükseldiği bir dönemde akaryakıt ürünlerine yapılan zam vatandaşımızı daha da mağdur edecektir. Türkiye’de artan hayat pahalılığı nedeniyle raf fiyatları her gün değişirken; akaryakıt ürünlerine yüksek oranda zam yapılması başta ulaşım ve nakliye olmak üzere pek çok sektörün maliyetini artıracaktır. Maliyetin artması da Türkiye’de enflasyonun yükselmesine neden olacaktır.”

“İndirim Sahte, Zamlar Gerçek”

Elektrik’teki KDV indirimine de değinen Başkan Bodur şunları ifade etti; “KDV indirimi elektrik zamları yürürlükteyken anlamlı olmamıştır. İktidarın iki ay boyunca oluşturduğu algının aksine faturalarda vatandaşı rahatlatacak bir karar alınmamıştır.

Fahiş zamlar geri alınmadan yapılan hiçbir indirim faturalardaki yangını söndürmez. Düşük kademe sınırı olarak belirlenen 240 kilovatsaatin faturası Aralık ayında 220 lirayken; yapılan sözde indirim düzenlemesiyle şimdi en az 310 liraya çıkıyor. Ticarethane tarifesindeki zam oranı ise hala yüzde 100’ün üzerinde! İktidar indirim diyerek vatandaşla adeta alay ediyor. İndirim sahte, zamlar ve zamlı faturalar ise gerçek.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi