CHP Başkanı Yusuf Dinç; “Büyük Atatürk, CHP’nin ölümsüz Genel Başkanıdır. Sayın Yurdakul, ortağı olduğunuz siyasi iktidar bu ülkede Atatürkçü düşünce sistemini yok etti. Diyanet’in Çanakkale hutbesinde Atatürk ismi dahi anılmamakta. Devleti itibarsızlaştıran tüm bu rezaletler, iktidar ortağınız AKP devrinde yapılmadı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç geçtiğimi günlerde Serik MHP’yi ziyaret ederek ilçe binasında basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlarından Ahmet Selim Yurdakul’un CHP’ye yönelik sözlerine cevap verdi.

CHP’nin, bu ülkenin Kuvâ-yi Milliye ruhuna sahip, Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşimi ve ülkenin kurucu partisi olduğunu söyleyen Başkan Dinç, Atatürk’ün de CHP’nin ölümsüz Genel Başkanı olduğunun altını çizdi.

Ahmet Selim Yurdakul’a, ‘Ortağı olduğunuz siyasi iktidar bu ülkede Atatürkçü düşünce sistemini yok etti. Fikri hür vicdani hür gençlik yerine, dindar ve kindar nesil yetiştireceğini bildirdi ve ülkeye 15 Temmuzu yaşattı’ sözleri ile yüklenen CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, geçtiğimiz günlerde kutlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Diyanet İşler Başkanlığı’nın Çanakkale hutbesinde Atatürk ismini dahi anmadığını söyledi.

“İllet, Zillet, Hain’ dediler.”

CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Ülkemizi 20 yıldır yöneten AKP iktidarının ülkemizi ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki alanda ne hale getirdiğini hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. AKP iktidarı, zayıfladıkça, her seçim döneminde olduğu gibi, seçim sistemiyle oynamaya başlar. Önce MHP’den destek alabilmek için, partiler arası ittifak yasasını çıkardı. İktidarın hukuk dışı ve kötü yönetiminden bıkan partiler, Millet İttifakı adı altında birleşti. İttifak Yasası, AKP ve ortağı MHP’nin desteğiyle çıkarılmasına rağmen, muhalefet partilerine ve kendilerinden olmayan yurttaşlarımıza ‘İllet, Zillet, Hain’ dediler.

AKP iktidarı ve ortağı MHP, Seçim Yasalarında değişiklikler yaparak aynı karalama kampanyasını sürdürmeye devam etmektedirler. Sayın Bahçeli’nin danışmanı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, İlçemizdeki konuşmasında, ‘CHP’nin Atatürk’le bağını kopardığını ve terörle mücadeleye karşı geldiğini, amaçlarının, CHP’ye oy vermiş Milli insanlarımızla bu hususları paylaşmak’ olduğunu bildirmiştir.”

“CHP, Bu Ülkenin Kurucu Partisidir”

“CHP, bu ülkenin Kuvâ-yi Milliye ruhuna sahip, Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşimi ve ülkenin kurucu Partisidir. Büyük Atatürk, CHP’nin ölümsüz Genel Başkanıdır. Sayın Yurdakul, ortağı olduğunuz siyasi iktidar bu ülkede Atatürkçü düşünce sistemini yok etti. Fikri hür vicdani hür gençlik yerine, dindar ve kindar nesil yetiştireceğini bildirdi ve ülkeye 15 Temmuzu yaşattı, Diyanet’in Çanakkale hutbesinde Atatürk ismi dahi anılmamakta. Büyük Atatürk’ün yaptırdığı fabrika ve tesisler satıldı. Örnek olsun diye yapılan Atatürk Orman Çiftliğine ‘Saray’ yapıldı. Bu Ülkede, Kamuya ait hiçbir malvarlığı kalmadı, yok pahasına satıldı.”

“Teröristler bizim sınırlarımızdan konvoyla geçirildi”

“Sevgili Serikliler, kurum ve kuruluşlarımızdan ‘Atatürk’ ismi ve ‘TC ibaresi’ kaldırıldı, Andımız yasaklandı. Bu ülkede, ‘Müslümanlar, 10 Kasım Kurtuluş Bayramınız Kutlu olsun’ mesajları atıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına karşı, ‘Kutlu Doğum Haftası’ ve ‘Türkçe Olimpiyatları’ düzenlettirildi. 10. Yıl Marşı’nı duyduğumda ‘Asabım bozuluyor, kapatın şunu’ diyenlerle; sırf Atatürk’ü hatırlatıyor diye Vardar Ovası Türküsüne bile kafa takanlar oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında teröristler bizim sınırlarımızdan konvoyla geçirildi. Başkent Ankara’da Kürdistan bayrağı çekildi.

Bu ülkenin savcıları, Habur’da teröristlerin ayağına gönderildi, ‘Çadır Mahkemeleri’ kuruldu. Bu ülkeyi yönetenler Oslo’da, Dolmabahçe’de teröristlerle müzakere yaptı. Bu ülkede, ‘Ulus devlet Allah’ın belasıdır, Türk yoktur, Türk kimliği bölücüdür’ diyenler ‘Akil adam’ yapıldı. TRT’ye terörist başının kardeşi Osman Öcalan çıkartıldı. Bu ülkede PKK tanık, TSK sanık yapıldı. Barzani, kırmızı halı ile karşılandı, AKP kongresinde onur konuğu oldu. ‘FET֒yü destekledi’ dediğiniz ABD’ye, ‘stratejik ortak ve dost’ denilmekte. FETÖ finansörü dediğiniz BAE’den para dilenildi.”

“CHP’ye nasıl iftiralar atarsınız?”

“Şimdi soruyoruz, tüm bunlara rağmen, siz değil misiniz Cumhur İttifakı’nı kuran? Devleti itibarsızlaştıran tüm bu rezaletler, iktidar ortağınız AKP devrinde yapılmadı mı? Tüm bunlar yaşanırken siz neredeydiniz Sayın Yurdakul? Bu ülkenin bu hale gelmesinde hiç mi sorumluluk duymuyorsunuz, başka bir ülke var mı parayla vatandaşlık verilen, bu nasıl millilik? Tüm bunları sorgulamanız gerekirken milletin yüzüne baka baka CHP’ye nasıl iftiralar atarsınız?

“Ortak değerimiz Atatürk ve İslam Dinidir”

“İşin özü, Deveye sormuşlar, neren eğri? Diye, nerem doğru ki? Demiş. Her şey ortada, siyasi iktidar ve ortağı MHP’nin bu millete söyleyecek sözü, oynayacak kozu kalmadı. Bundan sonraki süreçte tek yapacakları Millet İttifakı’nı bozmaya çalışmak ve din üzerinden siyaset olacaktır.

Değerli hemşerilerim, ortak değerimiz Atatürk ve İslam Dinidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok bu iktidar döneminde zarar görmüştür. Bu durumdan tüm AKP’li ve MHP’li kardeşlerimiz de rahatsızdır. Bu iktidar ve ortağı MHP, ne yaparlarsa yapsınlar, ilk seçimde sizlerin oyları ile iktidardan düşecekler. Millet, kendi ittifakı ile iktidarını kuracaktır. Atatürk’üne, milli ve dini değerlerine sahip çıkacaktır. Bilinmelidir ki, CHP’lilerin kendilerini benimsedikleri birinci kimlik Atatürkçülüktür. Millet İttifakı, bu iktidar ve ortağı döneminde hakarete uğrayan Cumhuriyet değerleri ve Atatürk devrimlerine sahip çıkarak ülkemizi yeniden gelişmiş ülkeler seviyesine çıkararak, ülkeyi yeniden kendi kendine yeten bir ülke haline getirecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi