CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; “Serik'te de, Antalya'da da Türkiye'de de, vatandaşlarımızın nezdinde AK Parti iktidarı sonlanmıştır. Eğer buna itiraz ederek ‘öyle değil’ diyorlarsa hodri meydan. Seçimi getirsinler vatandaşlık göstersin ne olduğunu.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Serik CHP İlçe Teşkilatında partililerle buluştular. İlçe Başkanı Yusuf Dinç’in ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ‘İktidara geliyoruz ve iktidara hazırız’ mesajını verdi. AK Parti iktidarının vatandaşların nezdinde sonlandığını iddia eden Akın, ‘Eğer buna itiraz ederek ‘öyle değil’ diyorlarsa hodri meydan.’ dedi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de geçtiğimiz günlerde gündem getirdiği TARSİM ödemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. TARSİM’in her türlü desteği çiftçiye vermesi gerektiğini ifade eden Özer, çiftçinin sigorta primlerini devlet tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi.

“Dinç, “Cumhuriyet Halk Partisi Adım Adım İktidara Geliyor”

Açılış konuşmasını yapan CHP Serik İlçe başkanı Yusuf Dinç şunları söyledi; “Cuma günü Serik'te Kaya Otel de iktidara hazırız toplantımız var bir de Serik ve Antalya olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bugün de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Akın Bey ve Antalya Milletvekilimiz Aydın Özer Bey bizleri ziyaret ediyorlar kendilerine hoş geldiniz diyoruz.

İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adım adım iktidara geliyor. Bizler de tüm gücümüzle hepimiz sahadayız. Bizler bütün çalışma arkadaşlarımızla CHP Serik İlçe Örgütü olarak 66 mahallemizi dolaşıyoruz. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmıyoruz, vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz onlarla görüşüyoruz.

Vatandaşlarımızın içleri dolu, onlara gittiğimiz zaman bize, ‘Bizi dinleyin diyorlar’ ve anlatıyorlar bizde onların dertlerini, sorunlarını dinliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin gücünü arkamıza alarak İlçemizin 66 Mahallesi'ne hizmet etmeye çalışıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar Serik'te yerel yönetim anlamında hiç iktidara gelmemiş bir parti. Biz arkadaşlarımızla birlikte bir iddia ortaya koyduk. ‘Hem genelde hem yerelde Serik'te iktidara geleceğiz’ diyoruz. Bizim parolamız şu. Aksu çayı ile Köprüçayı arasında bütün vatandaşlarımızın her ne sorunları olursa Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Örgütü vatandaşımızın yanında olacaktır.”

Milletvekili Özer; “Çiftçiyi, Besiciyi, Sütçüyü Kurban Etmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aydın Özer ise konuşmasında şunları söyledi; “Serik'te yeni yönetimimiz ile birlikte iyi bir çalışma ortamı yakalandı. İyi bir hava oluştu. Serik'te iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Bu güzel havanın da artarak süreceğini umut ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Serik'te ve Aksu'da meydana gelen hortum felaketi sonrasında yine bölgemize gelerek zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik ziyaret etmiştik üreticilerimiz de beraber olmuştuk. Orada TARSİM ile ilgili önemli bir konuyu ortaya çıkardık. Tabi biz bunu ortaya çıkarınca TARSİM yönetimini bir ateş aldı. Çünkü yaptıkları işin ne kadar haksız ve ne kadar dayanaksız bir iş, bir tazminat ödeme sistemi olduğunu kendilerinde farkındalar.

“TARSİM Bu Farkları Ödemek İstemiyor”

TARSİM’in bu sisteminden şimdiye kadar enflasyon bu kadar yüksek olmadığı için kimse etkilenmemiş. Ama artık enflasyon çok yüksek olduğu için şimdi etkisi büyük oldu. Konu ile ilgili örnek olarak şunu verebilirim. Serada kullanacak demir ile ilgili TARSİM sözleşme yaptığı zaman demir 8 TL imiş şimdi 16 lira 17 lira olmuş. Yine bir örnek verecek olursak sera plastiği geçtiğimiz yıl sigorta yapılırken 25 liraymış şimdi 55 lira olmuş. İşte TARSİM bu farkları ödemek istemiyor. Sadece sözleşme zamanında sözleşmede yazan tutarı ödemek istiyor.”

“Sigorta Primlerini Devlet Ödemelidir”

“Biz de iddia ederek şunu iddia ederek şunu söylüyoruz: Bir aracı kasko yaptırdığımız zaman kasko sözleşmenin yapıldığı tarihteki değere değil kazanın olduğu tarihteki değere bakıyor. TARSİM’in dediği şu, ‘Sözleşme zamanındaki değere bakarız’. İşte biz bu yanlışlığı ortaya çıkardık sanırız önümüzdeki dönemde bunu da düzeltecekler. Tarım sigortaları havuzunun çiftçinin lehine düzenlenmesi lazım. Çiftçi doğal afetlere ve benzeri olaylara karşı koruyacak tek unsur tarım sigortasıdır. Bu sebeple TARSİM her türlü fedakarlığı desteği çiftçiye vermelidir, hatta sigorta primlerini bile devlet ödemelidir. Biz iktidara geliyoruz. İktidara geldiğimiz zaman çiftçi lehine ne düzenlenecekse biz hepsini yapacağız artık çiftçiyi, besiciyi, sütçüyü kurban etmeyeceğiz.”

Akın, “Çiftçimizi Bu Duruma Getirenler Utansın”

Son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın konuşmasında şunları söyledi; “Biz yarın yani Cuma günü Genel Başkanımız, bütün yönetimimiz, 81 il başkanımız, bütün örgütümüz ile ‘İktidara geliyoruz ve iktidara hazırız’ toplantısını hep beraber Antalya'da Serik'te buluşarak yapacağız.

Antalya'daki bazı ilçeler dolaştık. Bugün de Serik’e geldik. Burada da bütün Türkiye genelinde olduğu gibi çok büyük sıkıntılar var. Buradaki abimizin dediği gibi; 50 yıldır çiftçilik yaptığını ama böyle bir şey görmediğini en son traktörünü de satarak kurtulduğunu söyledi. İşte çiftçimizi bu duruma getirenler utansın. Peki üretmeden nasıl kalkınacağız? Bu beceriksiz iktidar, milleti üretmekten uzaklaştırıp tüketici hale getirerek ülkemizi ithal ettiği bir ülke haline getirdi.”

“Vatandaşı Kandırırız Çabası İçerisindeler”

“Şimdi de ne yaparız da yanlış bilgiler vererek vatandaşı kandırırız çabası içerisindeler. Ama vatandaşımın evine gittiği zaman buzdolabının kapağını açıyor, ay sonunda faturalar geliyor, kira geliyor ve para hiçbir şeye yetmiyor. Neden yetmiyor? Çünkü hayat pahalılığı aldı başını gitti çok beceriksiz ve vatandaşına hayat pahalılığı ile baş başa bırakan bir Ak Parti iktidarı var.

Ama şunu söyleyeyim Serik'te de, Antalya'da da Türkiye'de de, vatandaşlarımızın nezdinde AK Parti iktidarı sonlanmıştır. Eğer buna itiraz ederek ‘öyle değil’ diyorlarsa hodri meydan. Seçimi getirsinler vatandaşlık göstersin ne olduğunu. Bizler bütün politikalarımızla; tarım politikamızla, enerji politikamızla, ekonomik programımızla bütün her şeyimizle hazırız. İktidara hazırız seçim gününü bekliyoruz. Göreceksiniz önümüzdeki seçimde vatandaşımız refaha kavuşacak.”

“Hodri Meydan Süleyman Soylu, Getir Sandığı Gör Farkı.”

Gazetecilerin CHP'nin anketlere göre oylarını hızla artmadığı konusu ile ilgili sorusuna karşılık CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; “Bizim oylarımız artıyor vatandaşa sorun. Bizim oylarımızı vatandaş nezdinde de yükseliyor. Çünkü vatandaşımız gerçek anketi sandıkta gösterecek. Vatan seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu nereye yükseldiğini herkes görecek hem de millet ittifakının oyunu ne kadar yükseklerde olduğunu Hep birlikte göreceğiz. Hatırlarsanız Süleyman Soylu 16-17 puan fark var demişti. Biz de buradan Serik’ten kendisine sesleniyorum. Hodri meydan Süleyman Soylu, getir sandığı gör farkı.” Dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi