MANAVGAT Belediyesi 9'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 15 Mayıs Pazar günü Ilıca Stadyumu'nda düzenlenecek. 73 başpehlivanın kol bağlayacağı büyük güreşler öncesinde Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü'nün genç sporcularına kispet hediye edildi.

Manavgat Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 9'uncusu 15 Mayıs Pazar günü Ilıca Er Meydanı'nda yapılacak. Akdeniz'in Kırkpınar'ı olarak adlandırılan Manavgat Belediyesi Güreşleri'nde 73'ü başpehlivan olmak üzere toplam 1000'i aşkın güreşçi, kol bağlayacak. Manavgat güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından belirlenen takvime göre sezonunun ikinci güreşi olacak. Yağlı Pehlivan Güreşlerini 20 bini aşkın güreş severin izlemesi bekleniyor.

KIRKPINAR'IN BAŞPEHLİVANLARI KATILACAK

Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Recep Kara'nın katılacağı güreşlere, 9 kez altın kemer sahibi olan Ahmet Taşçı da destek verecek. Güreşlerde, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, deste küçük, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere toplamda 14 boyda 1000' i aşkın güreşçi er meydanında ter dökecek.

1 TON AYÇİÇEK YAĞI KULLANILACAK

Güreşlere, Kırkpınar'ın baş cazgırlarından Şükrü Kayabaş'ın yanı sıra tanınmış tanınmış cazgırlar da katılacak. Manavgat Belediyesi 9'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 3 yıl üst üste başpehlivan olan güreşçi, altın kemerin de sahibi olacak. Güreşlerde 1 ton ayçiçek yağı kullanılacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Ata sporumuzu yaşatmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz güreşlerimizi bu yıl büyük bir coşkuyla yapacağız. Eksiksiz bir organizasyon olması amacıyla tüm birimlerimizi seferber ettik. Tarihi Kırkpınar ayarında olmasını istediğimiz güreşlerimize ünlü başpehlivanlarımızı davet ettik" dedi.

GENÇ GÜREŞÇİLERE HEDİYE KİSPET

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü sporcularına kispet ve pırpıt hediye etti. DHA

Editör: Haber Merkezi