Serik Anadolu Lisesi öğrencilerine sağlıklı yaşam konferansı verildi.

Serik Anadolu Lisesi’nde, ‘Sağlıklı Yaşamın Sınav Başarısına Etkisi’ konulu bir konferans verildi. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu Ayça Püseli tarafından verilen konferansa 10 ve 11. Sınıflar katıldılar.

Serik Anadolu Lisesi yetkilileri konferansla ilgili olarak şu bilgileri verdiler; “Yeterli ve dengeli beslenemeyen çocuk dikkatini toplamakta zorluk çeker, öğrenme yeteneği azalır ve derslere konsantre olamaz. Bu da okul başarısının düşmesine neden olur. Yeterli ve dengeli beslenme denildiğinde, yeterli enerji, protein, vitamin ve minerallerin düzenli alındığı bir beslenme biçimi akla gelmelidir.

Serik Anadolu Lisesi olarak sağlıklı beslenmenin öğrenci başarısı üzerinde yoğun etkisi olduğu düşüncesiyle öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek ve konuya dikkat çekmek amacıyla okulumuz mezunlarından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu Sayın Ayça Püseli, okulumuzda “Sağlıklı Yaşamın Sınav Başarısına Etkisi” konulu bir konferans verdi. 10 ve 11. Sınıflara verilen konferans büyük ilgi çekti.”

Diyetisyen Ayça Püseli; “Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, çünkü kahvaltı yapan çocuklarla, kahvaltı yapmayan çocuklar arasındaki başarı oranında yüzde 50 düşme gözleniyor. Kahvaltı yapmayan çocuklarda anımsama ve öğrenme yeteneği azalıyor, dikkat eksikliği başlıyor.” diyerek sağlıklı yaşamın sınav başarısına etkisini gözler önüne serdi. Konferans sonunda kendilerine, Okul Müdürü Mehmet ŞAHİN tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi