2021 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı Serik Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Serik Belediye Meclisi 2022 yılı Mayıs ayı devam meclisi Salı günü yapıldı. Serik Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili maddede oy birliği ile mecliste kabul edildi. Kabulün anlamı, Serik Belediyesi’nin 2021 yılı içeresinde elde ettiği gelirlerin ve yaptığı harcamaların yasalara ve amacına uygun olarak gerçekleştiğinin ve kullanıldığının tescili anlamına geldiği belirtiliyor.

Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında Serik Belediyesi toplantı salonunda yapılan devam meclisinde gündem 4 maddeden oluştu. Açılış ve yoklamadan sonra gündemin en önemli maddesi olan; 2021 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Raporun sonuç kısmı Meclis katibi Nermin Can tarafında okundu. Komisyonun oy birliği ile meclise havale ettiği raporun sonuç kısmında şu cümle yer aldı; “Belediye gelirlerinin zamanında yasalara uygun şeklide tahsil edildiği; bütçe ile verilen ödeneğin amacına uygun, harcamaların gerçek ihtiyaç karşılığı yapıldığı, yıl içinde yapılan ekleme, aktarma işlemlerinde encümen ve meclis kararlarının yasa ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlandığı görülmüştür. Yaptığımız inceleme sonucu, yapılan iş ve işlemlerin, ilgili kanun, mevzuat, standart ve ölçütlere uygun olduğu kararına varılmış olup, uygun görüşle Belediye Meclisine sevkine, Oybirliği ile karar verilmiş, tutanak tarafımızdan imza altına alınmıştır.”

Gündemin 3. Maddesi olan, ‘Boş Memur kadrosunda değişiklik yapılması hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da oy birliği ile mecliste kabul edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi