Tuğra Koleji öğrencileri teleskoplarla gözlem yaparak gökyüzünü keşfettiler.

Tuğra Koleji öğrencileri Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Seyfettin Çakmak önderliğinde astronomi, ışık kirliliği ve gökyüzü fotoğrafçılığı hakkında eğitici seminerlere ve gökyüzü keşif etkinliklerine katıldılar.

Serik’e ilkleri yaşattıklarını belirten Tuğra Koleji yetkilileri etkinlik ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; “Dönem başında NASA etkinliği ve sonrasında öğrencilerimize katılım sertifikalarını verdik. Geçtiğimiz hafta ise Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Fizik Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak önderliğinde ve Fizik Topluluğu grubu ile öğrencilerimiz astronomi, ışık kirliliği ve gökyüzü fotoğrafçılığı hakkında eğitici seminerler düzenlendi.

Geniş çaplı programın içerisinde gökyüzü atlası ve güneş saati etkinlikleri yapıldı. Uygulamalı olarak yapılan etkinliklerde öğrencilerimiz gökyüzü hakkında faydalı bilgiler edindi. Yoğun ve eğitici geçen sınıf içi teorik eğitimlerini tamamlayan öğrenciler bir sonraki aşamaya geçtiler. Teorik olarak aldıkları eğitimleri uygulamaya dökmek için kurulan teleskopla güneşi gözlemleyen öğrenciler güneş yüzeyindeki lekeleri ve güneş patlamalarını incelediler.”

Yapılan etkinlik hakkında konuşan Tuğra Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Acar; “Bilime, araştırmaya, sorgulamaya ve teoriyi uygulamaya dayalı bir okul hayalimizi adım adım gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu konuda ilçemiz için kendimizi daha da geliştireceğiz.” Dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi