SPOR Toto Süper lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor'da futbol sorumlusu Nuri Şahin, selefi Ersun Yanal'ı geçme başarısını gösterdi. Yanal, 40 lig maçında Antalyaspor'a 43 puan kazandırırken, selefi Nuri Şahin ise takıma 29 maçta 50 puan kazandırdı.

Sezona teknik direktör Ersun Yanal ile başlayan Fraport TAV Antalyaspor, beklenen saha sonuçlarının alınamamasıyla ligin 8'inci haftasında takımın başına yıldız oyuncusu Nuri Şahin'i getirerek büyük sürpiz yaptı. Şahin, göreve geldikten sonra yardımcılarını da özenle seçti. 34 yaşında futbol sorumluluğunun yükünü alan Şahin, ligde takımın başında çıktığı 29 maçta 50 puanı hanesine yazdırırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda takımın çeyrek finale yükselmesini sağladı.

29 MAÇTA 50 PUAN KAZANDIRDI

Nuri Şahin, ligde son haftalarda takımına oynattığı oyunla birçok futbolseverin dikkatini çekmeyi başardı. Kırmızı beyazlı ekip ligdeki son 15 maçında 10 galibiyet ve 5 beraberlikle hanesine 35 puan yazdırdı. Şahin, Antalyaspor'un başında ligde 29 maça çıkarken 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi elde etti. Şahin, Fraport TAV Antalyaspor'u bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıkarma başarısını yakalatırken, deplasmanda Trabzonspor'a yenilerek elendi.

29 MAÇTA SELEFİ YANAL'I GEÇTİ

Bu sezonun 8'inci haftasında sahasında Adana Demirspor'a kaybeden Fraport TAV Antalyaspor'da, 2020- 2021 sezonunda Tamer Tuna'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirilen Ersun Yanal ile de yollar ayrıldı. Ersun Yanal, Antalyaspor'un başında ligde toplam 40 mücadelede kulübede bulunurken 9 galibiyet, 16 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde ederken takıma 43 puan kazandırdı. Akdeniz temsilcisinde futbol sorumlusu Nuri Şahin'in, eski teknik direktör Yanal'dan 11 maç daha az görev almasına rağmen ligde, selefi Yanal'dan 7 puan daha fazla kazandırdığı görüldü. Yanal, Fraport TAV Antalyaspor'a 43 puan, Nuri Şahin ise 50 puan kazandırdı.

KUPADA ÇEYREK FİNAL GÖRDÜ

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen sezonun finalisti Fraport TAV Antalyaspor, bu sezon Nuri Şahin ile çeyrek final başarısını gördü. Şahin ve takımı kupada oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanırken, çeyrek finalde Trabzonspor'a yenilerek elendi. Şahin'in takımı, kupada Diyarbekirspor, Amed Sportif, GZT Giresunspor ve Atakaş Hatayspor'u mağlup etmeyi başardı. Nuri Şahin, TFF Süper Kupa Finali'nde penaltılarla Beşiktaş'a da yenilerek kupayı kazanamadı. DHA

Editör: Haber Merkezi