Serik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarlarında 24 proje yer aldı.

Serik Anadolu Lisesi öğrencileri 24 projeyle TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlediler. Bilim fuarına Serik Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, Serik İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, okul müdürleri, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldılar.

Serik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin, TÜBİTAK Bilim Fuarlarının öğrencilerin kendini ifade etmelerine katkı sağladığını belirtti. Şahin; “En büyük özgürlük okuma, düşünme, üretme, uygulama ve hayata hazırlanma özgürlüğüdür. Okuyan, düşünen, üreten ve uygulayan öğrencilerin adresi olan Serik Anadolu Lisesi farklılığını TÜBİTAK bilim fuarlarında ortaya koydu.” dedi

Şahin öğrencilerin sene içerisinde, Matematik, Fen, Sosyal, Türk Dili Ve Edebiyatı, Dil Öğretimi, Sanatsal Faaliyetler, Değerler Eğitimi gibi ders ve konularda çalıştığını, rehber öğretmenleriyle bilimsel bir sürecin içerisine girdiklerini belirterek bu çalışma süreciyle öğrencilerin derslere farklı bir boyuttan baktıklarını vurguladı.

Gençlerin, TÜBİTAK proje yarışmalarına katılmakla özgüven elde ettiklerini, bu çalışmalarla öğrencinin okul idaresiyle daha önemli konularda muhatap olduğunu belirten Serik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin; “Bir şey üretiyor olmanın hazzını ve onurunu yaşayan gençlerin, artık kendisini akranları arasında farklı ve ayrıcalıklı hissettiğine birebir tanık oluyoruz. Ayrıca bu çalışmaların sergi boyutuna gelmesiyle öğrenciler için daha fazla kazanım ortaya çıkmakta. Yıl içerisinde hazırlanan ve sergi düzeyine getirilen çalışmalar okullarda geniş davetli topluluklarının katılımıyla sergileniyor ve eğitimde başarının sırrının bu tür çalışmalarda gizli.” dedi

Serik Anadolu Lisesi olarak 24 projeyle TÜBİTAK Bilim Fuarlarında yer aldıklarını belirten Mehmet Şahin, başta okul proje koordinatörü Biyoloji öğretmeni Barış Karahan olmak üzere emeği geçen bütün proje danışmanı öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi