Serik Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün hayat a geçirdiği ‘Bilgi Duvarları ve Resim Çalıştayı Projesi’nde gençler bilim ve sanatla buluştu.

Serik Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen, ‘Bilgi Duvarları ve Resim Çalıştayı Projesi’ kapsamında bilim ve sanat galerisinin açılışı yapıldı. Proje kapsamında, bilim-sanat sergisi, resim çalıştayı, kariyer günü etkinlikleri ve sportif etkinlikler yapıldı.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen programa, Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Serik Gençlik Merkezi Müdürü Burak Başarır yaptı. Başarır yaptığı konuşmada şunları söyledi; “‘Bilgi Duvarları ve Resim Çalıştayı’ projesi Bakanlığımızca uygun görülmüş ve merkezimizce hazırlıkları 19 Mayıs tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. ‘Bilgi Duvarları ve Resim Çalıştayı Projesi’nin amacı gençlerimizin görsel hafızalarını harekete geçirerek bilgi birikimlerini desteklemektir. Projemiz dünya tarihindeki en önemli bilim insanları ve sanatçıları hakkında bilgiler vererek gençlere ilham kaynağı olacaktır.

Bunlardan bazıları yaklaşık 2 bin yıl önce günümüz teknolojisi yok iken güneş merkezli bir modeli savunabilecek ufka sahip Sisamlı Aristorkhos, bin 600’lü yıllarda yaşamış ve teleskobu ilk kullanan Galileo’dur. Albert Einstein, genel görelilik ve özel görelilik kuramları ile kuramsal fizik alanında çığır açmış, Newton kütle çekim kanunu dışında ayrı bir kuram oluşturmuştur.

Bunun yanında, kendi kültür ve medeniyetimizden Ayasofya’nın ilk müderrisi Ali Kuşçu, Semerkant’da bir gözlemevi ve bir de medrese kurmuş ve yaptığı gözlemleri Uluğ Bey vardır. Dönemimizin milli gururu olan 2015'te Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar yer almaktadır.

Bizim çabamız bu gibi kendi medeniyetimizin içerisinde yer alan bilim adamlarının seslerini gençlerimize duyurmak, yeni ilim sahibi nesiller inşa etmektir. Projemiz ile milli ve manevi değerlerimize ve tarihimize sahip çıkmak adına şanlı tarihimizdeki Osmanlı Devleti kuruluş, yükseliş ve günümüze kadar gelen padişah ve devlet adamlarının ve Cumhurbaşkanlarımızın akış şemasında gösterilmiştir.

Projemiz kapsamında düzenlediğimiz 15 Temmuz köşesi ile hain FETÖ Terör Örgütünün alçakla darbe girişiminde bulunduğu günü ve başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi unutturmayacağız.”

Konuşmanın ardından ‘Bilgi Duvarları ve Resim Çalıştayı Projesi’ne katkı sağlayanlara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra ise Bilim ve Sanat Galerisinin açılış kurdelesi kesildi. Açılışı, Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve protokol üyeleri birlikte yaptılar. Galideride sergilenen eserler program katılanlar tarafında gezildi.

Sonrasında ise resim çalıştayı ve kariyer günlerinin yapıldığı çok amaçlı salona geçildi. Galeriye katılan 25 ressam tarafından gençlik temalı resim çalışmaları yapıldı. Resimlerden geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz olimpiyat şampiyonu İsmail Ogan’ın çizilen resmi de ilgi gördü.

Kariyer Günleri kapsamında ise Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantta, bomba imha kıyafeti ve robotu tanıtıldı. Jandarmanın olaylarda kullandıkları malzemeler galeriyi gezen öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Okçuluk, masa tenisi, tenis, gibi etkinliklerin de yer aldığı bilim ve sanat buluşması bugün resim çalıştayı ile devam edecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi