Serik Anadolu Lisesi öğrencilerine, ‘Kadına Şiddetin Hukuksal Boyutu’ konulu konferans verildi.

Kadına şiddetin hukuksal boyutunu ortaya koymak ve farkındalık yaratmak amacıyla Serik Anadolu Lisesi’nde konferans düzenlendi. ‘Kadına Şiddetin Hukuksal Boyutu’ başlıklı bir konferansa konuşmacı olarak Serik Adliyesinde görevli Hukuk Hakimi Hasan Mircan ve Ceza Hakimi Sinan Ersöz katıldı.

Konferansa katılan değerli katılımcılarımız ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yasalardan bahsettiler. Çocukluktan doğru bir anlayışla büyüyen bireyler sayesinde toplumun kadına bakış açısının değişeceği ve kadına yönelik şiddetin azalacağını belirtildiği konferans öğrencilerin yoğun ilgisi altında gerçekleşti.

Serik Anadolu Lisesi yetkililer konferansla ilgili şu bilgileri verdiler; “Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddet önemli bir halk sağlığı sorunlarından biridir. Her ne kadar kadına yönelik şiddeti engellemek amaçlı kanunlar çıkarılmış ve şiddetin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Devletler eliyle yapılan iyileştirmelerin yanı sıra toplumun kadına bakış açısının pozitif yönde değişmesi gerekecektir. Kadına hak ettiği değeri vermek için pek çok psikososyolojik çalışma yaparak neden ve sonuç ilişkilerini incelemek, bu doğrultuda çözüm önerileri getirmek ve toplumsal cinsiyet ayrımından sıyrılmak daha doğru olacaktır. Kadına şiddetin hukuksal boyutunu ortaya koymak ve farkındalık yaratmak amacıyla okulumuzda ‘Kadına Şiddetin Hukuksal Boyutu’ başlıklı bir konferans düzenledik. Konferansa konuşmacı olarak Serik Adliyesinde görevli Hukuk Hakimi Hasan Mircan ve Ceza Hakimi Sinan Ersöz katıldı.”

Konferans sonunda Okul Müdürü Mehmet Şahin, Hukuk Hakimi Hasan Mircan ve Ceza Hakimi Sinan Ersöz’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi