Serik Sağlık Tesislerini ve Hizmetlerini Destekleme Derneğinden Serik Devlet Hastanesi’ne tıbbi cihaz desteği devam ediyor.

Covid-19 Pandemisinin en sert geçtiği dönemlerde Serik Devlet Hastanesi yoğun bakımının ihtiyacı olan Fleksbl Bronkoskopi cihazının teminini yaparak hastaneye üst düzey bir cihaz kazandıran dernek şimdi de Spirometre (Solunum Fonksiyon Testi) Cihazı bağışladı.

Serik Sağlık Tesislerini ve Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Doğan ile dernek üyeleri Mustafa Ersoylu, Kemal Subaşı, Yasemin Yıldırım ve Hasan Ali Tuncer’den oluşan dernek yöneticileri 31 mayıs 2022 tarihinde Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Kara’yı makamında ziyaret ederek hastaneye kazandırılan Spirometre (Solunum Fonksiyon Testi) Cihazını ve devir belgelerini teslim ettiler.

Ziyarette konuşan Başhekim Kara; “Bu cihazların hastanemize bağış yoluyla kazandırılması hususunda Serik Sağlık Tesislerini ve Hizmetlerini Destekleme Derneği’nin göstermiş olduğu destek ve çabayı takdirle karşılıyor ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu hastane hepimizin, en iyi hizmeti verme adına vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önem arz etmektedir. Emeği geçen tüm hayırseverlerimize destekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Bronkoskopi işlemi ince, plastik bir kamera tüpü ile akciğerler ve solunum yolları kamera ile incelenmesi olup; özellikle yoğun bakımda tedavi gören hastaların solunum yollarındaki öksürükle atılamayan mukus tıkaçlarının temizliği ve yabancı cisimlerin kamera eşliğinde çıkarılması için kullanılmaktadır.

Spirometre (Solunum Fonksiyon Testi) ise akciğerlerin solunum kapasitesini ölçmek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle nefes darlığı yaşayan hastalarda hastalıkların tanısında oldukça önemli bir cihaz olup özellikle astım, KOAH gibi hastalıkların teşhisi ve takibi ile sigara kullanımının akciğerlere verdiği hasarın tespitinde kullanılmaktadır. Bu cihaz ile akciğerlere giren ve çıkan hava miktarını istirahatte, zorlu nefes alma sırasında ve egzersizlerde ölçülmesi yapılabilmektedir.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi