ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz tarafından geçen hafta 7 TL. olarak açıklanan buğday alım fiyatının Türkiye genelinde ses getirdiği belirtiliyor.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Başkanı Mustafa Yavuz tarafından 1 Haziran Perşembe günü ANTBİRLİK’in buğday alım fiyatını 7 TL. olarak açıklaması ülke genelinde ses getirmiş. Buğday üreticileri merakla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat fiyatlarını açıklamasını beklerken; ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’un sürpriz açıklaması ile karşılaştılar.

Üreticiler ANTBİRLİK’in buğday fiyatını 7 TL. olarak açıklamasının buğday piyasasını çiftçiler lehine yükselttiğini belirtiyorlar.

6 Haziran Pazartesi günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapılacağını açıkladı.

Arka arkaya yapılan bu açıklamalarla birlikte buğday piyasasının hem resmi hem de özel sektörde iyi bir fiyatla olarak oluştuğu belirtiliyor.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz Pazartesi günü yaptığı sosyal medya paylaşımında şu sözlerle çiftçiler lehine memnuniyetini de ifade etmiş oldu; “Buğday fiyatını 7 lira olarak açıkladık ve Türkiye'nin dört bir yanından çiftçi kardeşlerimiz; ‘Bizim de buğdayımızı al’ diye telefon yağmuruna tuttu. Çiftçimizin güvenine layık olmanın gururunu yaşıyorum.”

ANTBİRLİK’in buğday alım fiyatı hamlesi ve ardından TMO’nun fiyatının açıklanması buğday üreticilerini memnun etmiş görünüyor.

Biz de öncelikle bir çiftçi kuruluşu olan ANTBİRLİK’i ve onun nezdinde Başkanı Mustafa Yavuz’u tebrik ediyoruz. Bunda sonraki süreçlerde de Sayın Yavuz’dan ve ANTBİRLİK’ten bu şekilde çitçinin ve köylünün lehine hamleleri beklediğimizi ve takipçisi olacağımız ifade edelim.

Editör: Haber Merkezi