Yaz Kuran Kurslarında görev yapacak olan, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Serik İlçe Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer, okunan Kur'anı Kerimin ardından İlçe Müftüsü İbrahim Keser’in açılış konuşmasıyla başladı. Seminerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

Serik İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Akkaya tarafından, ‘2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları Mevzuatı’, Din Hizmetleri Uzmanı Veysel Tosun tarafından ‘Sınıf Yönetimi’ ile ‘Gelişim Basamaklarına Göre Din Eğitimi’ konusu anlatıldı. Vaiz Mustafa Demir tarafından ise, ‘Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri’, Rehber öğretmen psikolojik danışman Merve Seçkiner tarafından “Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı” ile "Çocuk ve Gençlerle Etkili İletşim" anlatılırken; Vaiz Murat Tok tarafından da “Gençliğin Anlam Dünyası ve Geleceğe Bakış” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi