FENİX Yapı tarafından Antalya'nın Konyaaltı Liman bölgesinde inşaatına başlanan Fenix Center, şehrin ilk karma projesi olacak. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, “Fenix Center bizim ustalık eserimiz ve Antalya'nın reel anlamda ilk karma projesi olacak" dedi.

Akdeniz bölgesinde imza attığı ilklerle adından söz ettiren Fenix Yapı, Antalya'nın ilk karma projesi Fenix Center'ın proje detaylarını paylaştı. 850 milyon TL yatırımla hayata geçecek Fenix Center'ın detayları, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi'nin ev sahipliğinde Akra Barut Otel'de basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, bugüne kadar Antalya'da çok sayıda özel projeye imza attıklarını ancak Fenix Center projesinin kendileri için 'ustalık eseri' olduğunu ifade etti. Mavi, söz konusu projenin Türk gayrimenkul sektörüne de yeni bir soluk getireceğini, bununla birlikte bünyesinde barındırdığı unsurlarla Türk turizmi ve Türkiye ekonomisine de büyük katkı sunacağını söyledi.

Fenix Center projesi için sektöründe uzman 3 markayla da anlaşma imzaladıklarını belirten Mavi, "Her yıl 7 milyon turistin geçiş güzergahında yer alan Fenix Center'da, lüks markaların karmasından oluşan Fashion Mall'ın işletmesini de Türkiye'nin önde gelen bir işletme markası üstlendi" dedi.

AMAÇ ANTALYA'NIN SİMGE YAPISI

Mavi sözlerine şöyle devam etti:“Bugün turizmin Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Turizm denince de Antalya'yı görmezden gelmek mümkün değil. Biz de bu projeyi hayata geçirirken hep Antalya'nın potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefledik. Fenix Ceanter, Antalya'da ylaşayacak ya da tatile gelecek olanlara lüks segmentte tatil anlıyışını hissettireceğiz. Projemiz ayrıca alışveriş için gelecek olanlara da dünyanın en iyi parakende firmalarının yanı sıra gurme markalarıyla farklı bir konsept sunuyor."

Projenin Akdeniz bölgesinde yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu hatırlatan Eyüp Mavi, “Fenix Center, 2'nci etabıyla birlikte 108 bin metrekare kapalı alanıyla Akdeniz'in en büyük projelerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Toplamda 850 milyon yatırım bedeliyle ekonomiye katkı sağlayan proje inşaat sektörünün durgun olduğu bir dönemde yapılması nedeniyle ayrıca önem taşıyor. Projenin bir diğer özelliğiyse Türkiye'ye döviz girdisi sağlaması. Satışların yüzde 95'i tamamlanan Fenix Center'da, ağırlıklı olarak yabancıya satış yapılmasıyla ön plana çıkıyor" dedi.

FİRMA ADA BAZLI ÇALIŞIYOR

Proje detaylarını paylaşan Eyüp Mavi şunları kaydetti; “Fenix, Anka Kuşu'ndan gelmektedir. Biz küllerimizden bir şeyler yapıyoruz. Antalya ve Türkiye'de daha önce böyle bir yatırım argümanı olmamış. Antalya'da ada bazlı yapı yapan tek firmayız. Yani bu projemiz Antalya'da bir ilk. Fenix Center'ın içerisinde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı bir aşçımızın imzasıyla; Akdeniz ve Ege mutfağına sahip çok özel bir restoranımız olacak. Bunun yanında suit otel konseptiyle turizm anlayışına farklı bir boyut kazandıracağız. Ayrıca Türkiye'de ilk defa Fashion Mall konseptiyle özel markları meraklılarına ulaştıracak. Dünya ölçeğinde defilelerle Antalya'yı moda merkezi haline getireceğiz. Bu sayede Antalya'nın, orta ve uzun vadede moda alanında Milano, New York ve Paris gibi metropollere rakip olmasını hedefliyoruz. Bütün Antalya'yı, denizin maviliğini görebileceğiniz SPA merkezi Antalya'da bir ilk olacak. Projenin yapıldığı alanın çevresinde 8 özel okul bulunuyor" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi