Kadriye sahili davasından sonra, Belek sahili davasını da Serik kazandı.

Serik ait günübirliklerden Belek sahili ile ilgili plan tadilatı iptali davası Serik lehine sonuçlandı. Mahkeme Kadriye sahilinde olduğu gibi Belek için de plan tadilatını iptal etti.

Serik ait Belek ve Kadriye Mahallesi sahillerinde bulunan günü birlik alanların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatları ile ilgili davalarda Serik halkı haklı çıktı. Serik sivil toplum temsilcileri ve kanaat önderlerinin öncülüğünde oluşturulan kısaca ‘Sahilime Dokunmayın’ platformu ve Antalya Mimarlar Odası Başkanlığı adına açılan Kadriye sahili ile ilgili olan dava 1 Temmuz 2021 tarihinde Serikliler lehine verilen karar ile sonuçlanmış ve davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatı iptal edilmişti.

Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde 4 Kasım 2021 tarihinde görülen davada ise Belek sahili ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatı da iptal edildi.

“Hukukun Üstünlüğüne İnandık”

Mahkemenin verdiği iptal kararı sonrasında Sahilime Dokunma Platformu ortak bir açıklama yaparak şunları söyledi; “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Dinlenmemek Üzere Yola Çıkanlar Asla Yorulmazlar’ sözünü kendimize düstur edinerek birlikte yola çıktığımız değerli arkadaşlarımıza, itirazların yapılması anından bu güne kadar hayır dualarını bizlerden esirgemeyen değerli Seriklilere ve Türkiye'nin her köşesinden bize destek veren Türkiye sevdalılarına, ilçemizdeki değerli basın ve yayın organlarına ve temsilcilerine ‘Sahilime Dokunma Platformu’ adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Biz hukuka, hukukun üstünlüğüne, yargıya ve Türk yargıçlarına daima inandık ve güvendik. Kendilerine buradan kendi adımıza, bizlere destek veren Serikliler adına teşekkür ediyoruz.

Tabi ki turizm sektörü ülkemiz ekonomisi için önemlidir, ancak bu ülkenin insanlarını Anayasal ve doğal haklarının bedeli asla para veya altın olamaz, olmayacaktır. Yurt dışından gelen misafirlerimizi, ülkemiz insanı Türk misafirliğinin en iyi ve en güzel örneklerine vererek ağırlamaktan mutluluk duyar. Onların ülkemize getirilmesi için çaba harcayan, risk alan ve gece gündüz çalışan Turizm yatırımcısına destek vermek ve yardımcı olmak gerektiğinin bilinci içindedir.”

“Daha Çok Yolumuz Var”

“Daha kat edecek çok yolumuz var. Çünkü davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı mahkemenin Serikliler lehine verdiği kararlara karşı İstinaf yoluna başvuruyor ve görünen o ki orada da talepleri reddedilince Danıştay’a temyiz yoluna başvuracaklar. Hukuk mücadelemizde biz Seriklilerin yanında duran ve katkı koyan değerli kardeşlerimiz Avukat A. Sevda Mesci ve Av. Odhan Mesci ile bizi çıktığımız hukuk ve hak yolunda yalnız bırakmayan Antalya Mimarlar Odası Başkan ve üyelerine ile Antalya Şehir Plancıları Odası Başkan ve üyelerine de teşekkür ediyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi