İNGİLTERE'nin Nottingham şehrinde yaşayan Beresford çifti, Alzheimer hastalığına dikkati çekmek ve hastalar için yardım toplamak amacıyla İngiltere'den Singapur'a kadar sürecek bisiklet turuna çıktı. İngiliz çift turları kapsamında Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

Nottingham şehrindeki bir klinikte hemşire olarak çalışan Katie Beresford ve pencere- cam temizleyicisi olarak çalışan eşi Colin Beresford, Alzheimer hastalığına dikkati çekmek ve Alzheimer hastaları için yardım toplamak amacıyla bisiklet turu yapmaya karar verdi. Bisikletleriyle Nottingham şehrinden yola çıkıp, Portsmouth şehrine kadar giden çift buradan gemi ile İspanya'nın Barselona'a şehrine geçti. Çift sırası ile İspanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan'ı gezdi. Bir hafta önce Rodos Adası'ndan gemi ile Muğla'nın Fethiye ilçesine geçen çift tarihi kentleri gezerek Demre ilçesine ulaştı.

Katie Beresford, "Türkiye'de önce Antalya, Konya ve Kapadokya'yı göreceğiz. Buradan Karadeniz kıyılarına geçeceğiz. Samsun'dan başlayacak Karadeniz gezimizden sonra Gürcistan'a geçeceğiz. Sırası ile Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Hindistan, Nepal, Vietnam, Kamboçya, Tayland ve Malezya'yı geçerek turumuzu 2023 yılının mart ayı sonunda Singapur'da bitireceğiz. Günde ortalama 80 kilometre yol yapıyoruz. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Amacımız Alzheimer hastalığına dikkati çekmek. Bu gezimizde Alzheimer hastaları için 10 bin sterlin toplamak. Bu gezi için uzun bir hazırlık süresi geçirdik. Bir hemşire olarak şunu söyleyebilirim, Alzheimer hastalığı dünyada yayılıyor. Her üç kişiden biri bu hastalığın pençesi altında veya altına girmek üzere. Bu gezimizde buna dikkati çekmek istiyoruz. Ayrıca bisikletin en iyi egzersiz sporu olduğunu göstermek istiyoruz. Açık havada bisiklet sürmek, insanı fiziksel ve zihinsel yorgunluktan kurtarıyor. İnsanda büyük bir rahatlama sağlıyor. Bu rahatlamada Alzheimer hastalığını önlemede önemli rol oynuyor" dedi.

Bisiklet yolculuğu ile asla göremeyecekleri yerleri gördüklerini, yeni insanları ve yeni kültürleri tanımak istediklerini de aktaran Katie Beresford, "Özellikle ülkelerin kırsal yaşamını tanıyoruz. Yol boyunca antik kentleri, farklı doğal güzellikleri görüyoruz. Fethiye'den Demre'ye kadar harika güzellikler, tarihi kentler ve içten insanlar gördük. Toplam 10 bin mil yani yaklaşık olarak 17 bin kilometre yol yapmış olacağız. Her mil için 1000 sterlin bağış toplamayı amaçlıyoruz. Bunu da başaracağız. Alzheimer hastalarının sesi olacağız. Bu konuda farkındalık yaratacağız" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi