ANTALYA'da 124 yıl önce ilk lise olarak kuralan Antalya Lisesi bünyesindeki Antalya Lisesi Müzesi içinde “Antalya'da bir eğitim hikayesi" isimli sergi açıldı.

Açılışa Antalya Büyükşehir Beledilesi Başkan Yardımcısı Deniz Filiz, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek'in yanı sıra Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) ile Antalya Lisesi Mezunları Derneği (ALİMDER) yöneticileri ve üyeleri katıldı. Açılışın ardından tarihi taş binanın Milli Eğitim Bakanlığı tasarrufunda Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisinin gündeme gelmesine tepki olarak yazılı basın açıklaması yapıldı.

Turizm kenti Antalya'nın ilk lisesi olma özelliğini taşıyan aynı zamanda iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismin eğitim görüp mezun olduğu Antalya Lisesi içindeki tarihi bina restore edilip Antalya Lisesi Müzesi olarak kullanılmaya başlandı. İki katlı müze içinde Araştırma ve Tasarımını Göktuğ Özgül'un yaptığı Antalya'da eğitimin 124 yılının yaşatıldığı sergi açılışı, binanın olgunlaşma enstitüsüne tahsisinin gündeme gelmesiyle yazılı basın açıklamasıyla protesto edildi. Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan ile Antalya Lisesi Mezunları Derneği (ALİMDER) Yönetim Kurulu üyeleri ayrı ayrı hazırladıkları açıklamalarda tahsise tepki gösterildi.

Sergi Koordinatörü aynı zamanda ALİV Başkanı Olcay Okutan, “Bugünkü bu açılışımız aynı zamanda binanın Milli Eğitim Bakanlığı tasarrufunda Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisinin gündeme getirilmesi vesilesiyle kuruma sahip çıkış misyonunu da üstleniyor. Bu sergiyi aynı zamanda kent bileşenlerinin kentin kültürel mirasına sahip çıkılması amacıyla yan yana gelmesi için önemli bir vesile olarak görüyoruz" dedi.

Açılışa katılan ALİMDER yönetimi ve üyeleri de, tahsis girişimine basın açıklamalarını okuyarak tepki gösterdi. ALİMDER üyesi Mustafa Akman, Antalya'da 124 yıllık köklü bir geçmişi olan Antalya Lisesi'ne sahip olmanın gururunu yaşdıklarını söyledi. Akman, “1898 yılından günümüze kadar olan süreci ve lisemizin şanlı tarihini sizlerle birlikte "Bir Antalya Hikayesi" fotoğraf sergisiyle gelecek nesillere aktarmanın mutluluğuna yaşıyoruz. Antalya Lisesi, Antalya eğitim- öğretim hayatına ev sahipliği etmekte, sayısını saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok mezun vererek ülke kalkınmasında rol oynayan insan yetiştirmektedir. Bu gün itibariyle Antalya Lisesi Müzesi olarak da Antalya tarihine ve şehrin hafızasına hizmet edecek olan eski taş binamızın Milli Eğitim Bakanlığı'mız tarafından tarihe aktarılacak sonuçları düşünülmeden başlatıdığına inandığımız, okulun bütünlüğünü bozma ve başka kuruma bir bölümünü devretme kararından bir an evvel dönülmesinin kamuoyunun vicdanını yaralamamak adına gerekliliğine dikkat çekmek istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

Editör: Haber Merkezi