UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Antalya Temsilciliği, Çocuk İstismarı Farkındalık Haftası dolayısıyla bir araya geldikleri çocuklara mavi kurdele taktı. İl Temsilcisi Füsun Ergun Öztürk, 'Çocuklar için mavi kurdele tak' kampanyasına herkesten destek beklediklerini açıkladı.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Antalya Temsilciliği, Muratpaşa Belediyesi iş birliğiyle Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de, Çocuk İstismarı Farkındalık Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. UCİM Antalya İl Temsilciliği koordinatörleri, stajyer, sosyolog ve psikoloji öğrencilerinin yanı sıra, gönüllülerin katıldığı etkinlikte, çocuklara yüz boyama, palyaço gösterileri, balon oyunları, sınırlı boyama çalışmaları yapılırken eş zamanlı stant çalışması ve UCİM tanıtımı gerçekleştirildi. UCİM Antalya koordinatörleri, etkinliğe katılanlara farkındalık için mavi kurdele taktı.

'ÇOCUKLAR İÇİN MAVİ KURDELE TAK'

Antalya İl Temsilcisi Füsun Ergun Öztürk, etkinliğin detaylarını anlattı. Her yıl temmuz ayının ikinci haftası gerçekleştirilen 'Mavi Kurdele Tak' kampanyasının bu yıl Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle bir hafta önce yapıldığına dikkati çeken Öztürk, “Mavi kurdele kampanyası ile tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 'Çocuklar İçin Mücadele Et' mesajını yaymayı amaçladık. Bu sebeple Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftası'ndaki 'Çocuklar için mavi kurdele tak' kampanyasına tüm ülkenin desteğini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olunabilecek kampanyaya sol bileklere takılacak mavi kurdeleyle çekilen fotoğraf veya videoların #çocuklariçinmavikurdeletak etiketiyle paylaşılarak çocuklarımızın sesinin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi