SPOR Turizmi Devlet Destekleri'nin tanıtım toplantısında Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, turizmcilere sunum yaptı.

Belek'teki bir otelde düzenlenen 'Spor Turizmi Devlet Destekleri' adlı toplantının açılış konuşmasını Spor Turizmi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gözoğlu yaptı. Spor turizminde gelişme kaydedildiğini anlatan Gözoğlu, "Spor dallarında inanılmaz bir seviyeye geldik. Bunu dünyada da belli bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Spor turizmi için ülkemize inanılmaz bir talep var. Bunu da iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

YAŞACAN: BİSİKLET TURİZMİNE YATIRIM YAPILMALI

TÜRSAB Spor Turizmi İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan ise şunları söyledi:"Bisiklet Dostu Otel Sertifikası çıktı. Bakanlığımız spor turizminin öneminden otellerde ilk adımı attı. Otellerin de bu sertifikayı alarak konuya önem göstermesi gerekiyor. Bisiklet turizminin 52 milyar dolar cirosu var. Golf turizmine yapıldığı gibi bisiklet turizmine de daha ciddi yatırımlar yapılmalı. Şimdi teşvik kanunumuz çıktı."

KAÇAR: TEŞVİK SÜRECİNİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise spor organizasyonları ve spor turizmine desteklerinin devam edeceğini belirtti. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar da spor turizmine verilecek destekler hakkında bilgi verdi. Kaçar, "Turizmin katma değer alanları olan sağlık ve spor turizmini desteklemeyi katma değer ihracatı olarak görüyoruz. 'Deniz, kum ve güneş', turistinin bıraktığı rakam 700 dolar, sağlıkta 5000-6000 doları buluyor. Spor turizmi de öyle. Teşvik sürecini birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

SPOR TURİZMİNDE HEDEFLENEN ÜLKELER

Kaçar, spor turizminde Almanya Avusturya, Azerbaycan, BAE, Birleşik Krallık, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan. Suudi Arabistan ve Ukrayna'nın hedef ülkeler olduğunu söyledi.

TGA FALİYETLERİ ANLATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet ise şunları söyledi:"Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajans olarak faaliyetlerimiz genellikle yurt dışında yapıldığı için ülkemizde bu çalışmalar pek bilinmiyor. Bu nedenle yurt dışında yaptıklarımızdan bahsedeceğim. Pandemi döneminde dünya ortalamasından biraz daha az düşüş kaydettik. 2020'de 16 milyon ziyaretçi ağırladık. 2020 Mayıs ayından itibaren Güvenli Turizm Sertifikasyon programına başladık. Program devam ediyor. Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası olarak devam edeceğiz. 2021'de 30 milyona ulaştık. 2021 yılına yüzde 308 artış yakalayarak 11 milyon turiste ulaştık. Ülkemizin tanıtım ve pazarlama faaliyetleri TGA tarafından yürütülüyor. Reklam kampanyasında 37 ülkede 138 kampanya gerçekleştirdik. 81 ilimizde il tanıtım kurulları oluşturuldu." DHA

Editör: Haber Merkezi