Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 2022 YKS sonuçlarına göre Serik'ten 3 öğrenci ilk bin öğrencinin arasına girmeyi başardı.

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde sınavları gerçekleştirilen YKS 2022 sınavlarının sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre Serik Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları okullarından 3 öğrenci Türkiye'de ilk güne girmeyi başardı.

AYK Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi öğrencisi Hamide Pekcan Eşit Ağırlık Türkiye 351 oldu. Kurumun diğer Okulu Özel Akdeniz Yükseliş Fen Lisesi öğrenci Osman Talha Yıldız ise TYT'de Türkiye 352.'si oldu yine Fen Lisesi öğrencisi Celal Akış Sayısalda 117.’si oldu.

Serik'ten bu üç başarılı öğrencinin yanı sıra özel ve devlet liselerinden birçok öğrencinin Türkiye'nin birçok seçkin üniversitesinin 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlerini kazanabilecek puanları ulaştıkları belirtiliyor.

Serik eğitim kurumlarında mezun olan öğrencilerin bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi, tıp fakülteleri, mühendislik fakülteleri, hukuk fakülteleri, iktisat fakülteleri, eğitim fakülteleri gibi birçok fakülteye yerleşmesi Türkiye'nin ileriki yıllarda geleceğinde yer almak için eğitim görecekleri belirtiliyor.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında osym.gov.tr adresinden yapacak.

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi