YKS sonuçlarına göre ilk bine 3 öğrenci sokan Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi başarılı sonuçlar ile zirve yaptı.

Milyonlarca gencin heyecanla başladığı üniversite sınavı sonuçları açıklandı. Katılımın son yılların en yüksek sayısına ulaştığı TYT ve AYT sınavlarında sonuçlarına göre Serik adına Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin zirveyi paylaştıkları belirtildi.

YKS gibi zorlu bir sınav sürecini doğru yöneten Akdeniz Yükseliş öğrencilerinin Serik’in ve Antalya’nın gurur oldukları ifade edildi.

Akış, “Hayallerime bir adım daha yaklaştım”

Girdiği pek çok sınavda aldığı sonuçlarla takdir toplayan ve 2022 AYT’ de Türkiye 117.’si olan Celal Akış duygularını şöyle dile getirdi; “Çok mutluyum. Hayallerime bir adım daha yaklaştım. İyi şeyler yapabileceğimi biliyordum. Daha iyisini de yapabilirdim. Türkiye birincisi olmak gibi bir hayalim vardı. Bunu artık üniversitedeki akademik başarılarıma saklıyorum. Ben bu uzun süreçte beni destekleyen, bana inanan değerli öğretmenlerime, idarecilerime, canım anneme, babama ve kız kardeşime teşekkür ediyorum.”

Kumbul, “Doğru Başarılara İmza Atıyoruz”

Eğitimin duayen isimlerinden Okul Müdür Yardımcısı Bekir Kumbul;” Yüzlerimiz gülüyor. Başarıya alışkın bir kurumun parçasıyım. Her eğitim- öğretim yılı başında daha iyi olmanın stratejisini okuldaki arkadaşlarla konuşuyor, tartışıyoruz. Doğru başarılara imza atıyoruz. Kendi başarılarımızla övünüyoruz. Biricik olan Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi eğitimin Antalya’da bir ‘incisi’dir. Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Topçuoğlu, “Sınav Pek Çok Sonuca Gebe Nitelikte”

Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu elde edilen başarılı sonuçlarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı; “ Bugün sevinme günü. Sırtımı koltuğa yaslayıp çocuklarımın başarılarını keyifle izleyeceğim. Yarın, yine çalışmaya başlayacağız. 2022 YKS’ de katılım çok fazlaydı. Barajında kaldırılması sınavı cazip hale getirdi. Bu şöyle bir riski doğurdu: katılım fazla ise ‘yığılma’ olur. Oldu da zaten. Alınan puan ile sıralama birbirini neredeyse hiç tutmuyor. Aynı netleri geçen sene yapsanız sıralamadaki yeriniz çok başka oluyor. Sınav pek çok sonuca gebe nitelikte maalesef.”

“Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Zirvedeyiz”

“Biz her yıl olduğu gibi bu yılda zirvedeyiz. Kendi başarılarımızla gururlanıyoruz. Ülkenin farklı coğrafyasındaki bir gencimizin sınav sonucunu insanlara göstermiyoruz, kafa karıştırmıyoruz. Her sabah yoklamada okuduğumuz, öz evlatlarımızla zirveye yürüyoruz. Celal, Osman Talha, Sevil, Tayyar Can, Zümra, Gül Nisa, Emre ve ismini sayamadıklarım… Bana sadece birkaç oda uzaklıkta. Hemen her biriyle sohbet etmişliğim vardır. Hemen her biriyle mutlaka soru çözmüşlüğüm vardır. Biz bir aileyiz. “Tek” ve “büyük”. Bu okul sadece Serik sınırlarında, bu ilçe çocuklarımız Türkiye dereceleri yapıyor, diye övünmeli.

Ben çok çalışan bir kurumun parçasıyım. Doğrularımızın, yanlışlarımızdan fazla olduğunu görüyorum. Doğrulara ulaşmada bu kuruma yardımcı olan Yönetim Kurulu Arkadaşlarıma, idarecilerime, değerli öğretmenlerime, çalışanlarıma, bizleri tercih eden velilerime ve geleceğin ışığı öğrencilerime teşekkürü borç biliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi