Serik Kaymakamlığı’na, Aydın ili Efeler ilçesi Kaymakamı Cemal Şahin atandı.

Kaymakam Kararnamesi 2022 atama listesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararname ile Aydın ili Efeler ilçesi Kaymakamı olarak görev yapan Cemal Şahin Serik Kaymakamlığı’na atandı.

Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu’nun 1 Mart 2022 tarihinden emekli olmasının ardından bu güne kadar vekalet ile yürütülen Serik Kaymakamlığı’na da söz konusu kararname ile atama yapılmış oldu. 2022 yılı Kaymakamlar Kararnamesi ile Serik Kaymakamlığı’na atanan Şahin’in önümüzdeki günlerde Serik’te göreve başlayacağı öğrenildi.

2022 yılı Kaymakam Kararnamesi ile 1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçe kaymakamının görev yerleri değiştirildi.

Kaymakam Cemal Şahin Kimdir?

Cemal Şahin, Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elbistan'da tamamlayarak 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1992- 1994 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çalıştı ve daha sonra Kaymakamlık sınavını kazanarak Malatya Valiliğinde kaymakamlık stajına başladı. Kaymakam adaylığı kapsamında 8 ay süresince İngiltere'de dil ve meslek eğitimi alarak kaymakamlık kursunun ardından sırasıyla Rize- Kalkandere, Bitllis-Güroymak, Batman-Kozluk, Karabük-Yenice, Yalova-Altınova, Ankara-Çubuk ve Eskişehir-Odunpazarı ve Efeler Kaymakamı görevlerinde bulundu.

Grundvig Hayat Boyu Öğrenme Programı Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında 2009-2010 yılları arasında İngiltere, İspanya ve Fransa'daki çalışmalara katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Mülki İdare Amirlerinin yurtdışı eğitim programı kapsamında iyi uygulama örneklerini yerinde görmek üzere 28.11.2013 - 15.04.2014 tarihleri arasında Avustralya' nın Melbourne, Sidney ve Canberra şehirlerini ziyaret etti. KTÜ'de yüksek lisans yaptı. Kriz yönetimi konusunda tez hazırladı. Ankara Çubuk ilçesinde yaptığı başarılı çalışmalar ve yürüttüğü projeler nedeniyle Türk İdareciler Derneği Seçici Kurulu tarafından " Yılın Kaymakamı" seçilerek Vali Celalettin Tüfenkçi Meslek Ödülüne layık görüldü.

Efeler Kaymakamı olarak görev yapmakta iken 2022/392 Sayılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Serik Kaymakamı olarak atanan Cemal Şahin evli ve bir çocuk babası.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi