Serik ilçesinde geçen aralık ayında Volkan Yılmaz'ın (21) bıçaklanarak öldürüldüğü kavganın davası görülmeye başlandı. Duruşmada konuşan anne Ganimet Yılmaz, "Ben balkondan arkadaşlarına 'Volkan'ı tutun' diye bağırdım. Sonra olay yerine kendim giderken çocuğumun yere düştüğünü gördüm. Yanına vardığımda yerde yatıyordu" dedi.

Geçen yıl 17 Aralık'ta Serik Atatürk Caddesi'nde gece saatlerinde kız arkadaşına laf atma tartışması sırasında Volkan Yılmaz, Fikret Dost tarafından göğsünden aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Hastaneye götürülen Volkan Yılmaz doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayda kendileri de bıçakla hafif yaralanan şüpheli Fikret Dost ve Süleyman Andan polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmalarının ardından sevk edildikleri Serik Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede olayın gece saat 03.30 sıralarında meydana geldiği belirtilerek, Volkan Yılmaz ve kız arkadaşıyla kafeteryanın yanında bulunan marketten alışveriş yapıp çıktıktan sonra Süleyman Andan (24), Fikret Dost (23) ve yanında bulunanların laf attığı kaydedildi. Volkan Yılmaz'ın daha sonra kafeteryaya gelerek Süleyman Andan, Fikret Dost ile tartıştığı anlatılan iddianamede tartışmanın büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştüğü, bu sırada Süleyman Andan'ın yaralandığı belirtildi. Tartışma sırasında, Süleyman Andan'ın sözlerinin ardında Fikret Dost'un savurduğu bıçakla Volkan Yılmaz'ın yaralandığı aktarılan iddianamede, yaralanan Yılmaz'ın hastaneye götürülmesine rağmen hayatını kaybettiği anlatıldı. İddianamede, sanık Fikret Dost'un 'haksız tahrik altında kasten öldürme', sanık Süleyman Andan'ın da 'azmettirme' suçundan cezalandırılması talep edildi.

İLK DURUŞMA YAPILDI

İddianamenin kabul edilmesiyle olaya ilişkin dava Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasına sanık Fikret Dost, ses ve görüntü bilişim sistemiyle (SEGBİS) tutuklu bulunduğu cezaevinden katılırken, salonda sanık avukatı ile ölen Volkan Yılmaz'ın babası Adem Yılmaz ve annesi Ganimet Yılmaz, arkadaşları ve yakınları hazır bulundu. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmada ifade veren sanık Fikret Dost, olayın olduğu gece arkadaşlarıyla kafeteryada içki içtiklerini anlatarak, "Bu sırada marketten bir oğlan ve bir kız çıktı. Yanımızda bulunanlardan biri onlara sarhoş ağzıyla seslendi. Çocuk bir defa bize baktı ve yoluna devam etti. Bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte bizim olduğumuz yere geldi. Bize, 'Kız arkadaşıma kim laf attı?' diye sordu. Bu sırada itiş kakış yaşandı" dedi.

'TEZGAHTA DURAN BIÇAĞI ALDIM'

Volkan Yılmaz'ın yanında getirdiği bıçağı çıkarıp herkese salladığını anlatan sanık Fikret Dost, "Bu sırada bize, 'Öldürürüm lan sizi' diye bağırıyordu. Arkadaşları onu tutmaya çalışıyordu. Ben arkasına geçip elindeki bıçağı almak istedim ama alamadım. Bu sırada birisi, 'Bu bizi biçecek, bir şeyler yapmamız lazım' dedi. Ben de içeri girip tezgahta duran bıçağı aldım. Süleyman'ın yerde yattığını gördüm. Bir anda Volkan'la karşı karşıya kaldım. Volkan elindeki bıçağı bana 4-5 defa salladı. Ben de elimde bulunan bıçağı ona doğru bir defa salladım, bıçağın ona değdiğini bile görmedim" diye konuştu.

'HİÇ YOKTAN KATİL OLDUM'

Sanık Fikret Dost ifadesini şöyle sürdürdü: "Ben Volkan'ın öldüğünü karakolda öğrendim. Benim bugüne kadar hiç böyle bir işim olmadı. Olayı duyan ailem bile bana 'Sen bir insanı nasıl öldürürsün' diye tavır alarak kızdı. Ben Volkan'ı tanımıyordum, onunla hiçbir husumetim yoktu. Olayın bu hale gelmesinden çok pişmanım. Hiç yoktan katil oldum."

'YANINA VARDIĞIMDA YERDE YATIYORDU'

Duruşmada sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Volkan Yılmaz'ın annesi Ganimet Yılmaz ise "Olayın olduğu yer bizim evimize çok yakın. O gece oradaki gürültü bizim evimizden bile duyuluyordu. Ben uyuyordum, bağrışmaya uyandım. Volkan gece eve geldi, hızlıca ayrıldı. Ben balkondan arkadaşlarına 'Volkan'ı tutun' diye bağırdım. Sonra olay yerine kendim giderken çocuğumun yere düştüğünü gördüm. Yanına vardığımda yerde yatıyordu" dedi. Volkan Yılmaz'ın babası Adem Yılmaz da olay yerine geldiğinde oğlunu yaralı olarak gördüğünü, hemen arabasını alıp hastaneye götürdüğünü anlattı.

Dava, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi