Serik Müftülüğü tarafında yürütülen, ‘Çocuklarla Camide Bir Gün’ projesi başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca çocukların, inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi Serik İlçe Müftülüğü tarafından hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Selimiye Camii, Boğazkent Mahalle Camii, Çanakçı Mahalle Camii ve Yeşilyurt Mahalle Camilerinde bir dizi faaliyet düzenlendi. Camilerimizde düzenlenen faaliyetlere İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Şube Müdürü Ömer Akkaya, Vaiz Mustafa Demir, Din Hizmetleri Uzmanı Veysel Tosun, imam hatipler ve öğrencileri katıldı.

Sabah kahvaltısı ile başlayan programlarda, dini bilgilerin verildiği kısa sohbetlerden sonra kısa sureler okundu. Çocuklar vakit namazlarında cami cemaatiyle birlikte saf tutarak namaz kıldılar. Mesire alanlarında piknik yaptılar. Cami cemaatinin hazırladığı ikramlar ile birlikte eğlence ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

Programda konuşan İlçe Müftümüz Köksal şunları söyledi; “Milletimizin umudu, ailemizin göz bebeği olan yavrularımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak hem ebeveynlerin hem de din görevlileri olarak bizim vazifemizdir. Bu meyanda, bizlerde Serik İlçe Müftülüğü olarak camilerimizin manevi mimarları olacak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Yaz Kur'an kurslarında görev alan her bir görevlimize teşekkür ediyor, çocuklarını bizlere emanet eden anne-babalarını tebrik ediyorum.”

Proje kapsamında gerçekleştirilen programlar; akşam ile yatsı namazı arasında öğrenciler tarafından okunan Yasin-i şeriflerden sonra cemaatle beraber kılınan yatsı namazının ardından yapılan dua ile son buldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi