Serik Kent Meydanı ile ilgili toplantı Serik Belediyesinde geçtiğimiz Çarşamba günü yapıldı.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Çınaraltı Meydanı çevresini, Atatürk Caddesi'ni ve çevresini Batıya doğru giden bölümünü ilgilendiren Serik Kent Meydanı uygulama imar planı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Enver Aputkan bilgiler verdi. Başkan Aputkan Serik’in merkezinin çok uzun yıllardır uygulama imar planı olmadan bugünlere geldiğini belirterek plansız bir şehir merkezi ve şehir olamayacağını ifade etti ve bu planı Serik in geleceği için hazırlıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan bu planın hem Serik’in geleceğini kurtarmak hem de bölgedeki ilgili vatandaşların buradan en iyi faydasını sağlamanın amaçlandığını belirtti. Serik'teki çekme mesafelerinden doğan çarpık yapılaşmanın vatandaşlığına suçu olmadığını belirten Aputkan bunun geçmişten bugüne kamu yöneticileri olarak kamunun ve yönetenlerin suçu olduğunu belirtti.

Söz konusu bölgede uygulama imar planı olmadan yeni inşaatların yeni kentleşmenin yapılamayacağına belirten Belediye Başkanı Aputkan bu sebeple uygulama imar planın mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

Plan ile ilgili açıklamalar sonrası toplantıya katılan vatandaşlar konu ile ilgili sorular sordu da görüşlerini dile getirdiler.

Ne Olmuştu?

Serik Kent Meydanı uygulama imar planı daha önce Serik Belediye Meclisinde kabul edilmiş ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmişti. Geçtiğimiz Mart ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütün partilerin katılımı ile oybirliği ile kabul edilen söz konusu plan yapılan itirazlar sonrasında tekrar Büyükşehir Belediyesi'ne gelmişti. İlgili uygulama imar planı mecliste görüşülmüş itirazların tekrar ele alınması ve çalışma yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonuna geri gönderilmişti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi