2023-2024 Eğitim Öğretim yılında açılması planlanan Tarım Lisesi Yukarı Kocayatak Mahallesi’ndeki eski YİBO binasına yapılacak.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Serik Yukarı Kocayatak'ta yapılması planlanan Tarım Lisesi için YİBO binasını ziyaret etti. Çalışkan, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ile birlikte tarım Lisesi yapılacak olan eski YİBO binasının tadilat ve bakım çalışmaları ile ilgili inceleme yaptı.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise konu ile ilgili şu bilgileri verdi; “İlçemize bir de tarım lisesi kazandırıyoruz. İnşaatı devam eden okullardan Gedik Anaokulu, Kadriye Anaokulu ve Karadayı Ortaokulu inşaatları tamamlanarak yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Tekeli Ortaokulu da Şubat tatilinin ardından eğitim ve öğretime açılacak.”

Serik Tarım Lisesi ile ilgili olarak 2016 yılında Serik İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü il Müdürlüğüne teklifte bulunmuş ve bu konudaki çalışmalar başlatılmıştı. Çeşitli sebeplerden dolayı geciken projenin bu yıl başlatılarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yıllında Serik’te öğrencileri ile buluşması sağlanacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi