Serik Bilim ve Sanat Merkezi’nde uyum programı ile eğitime başlandı.

İlk defa bu yıl yeni kayıt alan Serik BİLSEM, 2022 yılında Genel yetenek ve müzik alanında toplam 41 öğrencinin BİLSEM de eğitim öğretim görmeye hak kazanmasıyla 17 Eylül itibariyle uyum programı başlamış oldu. Böylelikle önceden kayıtlı olan öğrenciler ile birlikte toplam 63 öğrenci Serik BİLSEM’de eğitim görecek.

Eğitimin ilk günü yeni kayıt olan öğrenci velilerine merkez müdürü Ferit İltar tarafından, BİLSEM eğitim süreci ve kurum hakkında bilgiler verildi. Sınıf öğretmeni olarak Yeşim Ay, Ülkü Saydam ve Öner Kaya’nın görev aldığı uyum programları sonrası öğrenciler kendi alanlarında (Genel Yetenek, Müzik, Resim) eğitime devam edecekler.

Uyum programın ilk gününde İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhammed Özdemirci ve Murat Korkut Serik BİLSEM öğrencilerini ve öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler ile tanışarak, hoş sohbetler ederek, çalışmaları yerinde incelediler.

Merkez müdürü Ferit İltar ve Müdür Yardımcısı İbrahim Tıraş Serik BİLSEM’in tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere açık olduğunu her zaman ziyaret edebileceklerini dile getirdi.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçim süreci 1. 2. 3. sınıfa devam eden ve sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrenciler için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı takvim doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilir.

Birinci aşama; sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrencilerin grup tarama sınavına girmesi, İkinci aşama; grup tarama sınavı sonuçlarına göre belirlenen öğrencilerin yetenek alanlarına göre ( resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınması ile süreç tamamlanır ve kazanan öğrenciler BİLSEM’e kayıt hakkı kazanır.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi