Kepez ve Serik ilçelerinde jandarma trafik timi görevlileri tarafından okul servis araçları denetlendi ve sürücülere bilgi verildi.

Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekibi tarafından Kepez Gaziler Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu ile Serik Abdurrahmanlar Ortaokulu ve Şehit Oğuz Kağan Usta İlkokulu'nda öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde araçların fiziki kontrollerinin yanı sıra sürücülerin belgeleri de kontrol edildi. Denetim sırasında sürücülere; genel trafik kuralları, trafik ışık ve işaretleri, seyir halinde cep telefonu kullanımı, durma/duraklama ve yolcu indirme ve bindirme kuralları, hız kuralları ve takip mesafesi, geçme ve geçilme kuralları, alkollü ve uyuşturucu madde kullanımının sürücüler üzerindeki etkileri, emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgi verildi.

Jandarma görevlileri ayrıca servis araçlarını kullanan öğrencilere de emniyet kemerinin önemi konusunda bilgi vererek, Trafik Jandarması Boyama kitabı dağıttı.

Yetkililer okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin evden okula, okuldan eve güvenli bir şekilde gidiş ve dönüşlerini sağlamak için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. DHA

Editör: Haber Merkezi