Serik İlçe Halk Kütüphanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Serik Belediyesi tarafından 9 Mart Parkı içerisinde yapılan Serik İlçe Halk Kütüphanesi 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren Seriklilere hizmet vermeye başladı.

Çok uzun yıllar kullanılan tek katlı eski halk kütüphanesi binasına göre üç kat daha büyük olan yeni bina oldukça modern ve kütüphanecilik ile ilgili bütün gereksinimleri karşılayabilecek nitelikte.

600 metrekare büyüklüğünde bir alanda yer alanda yer alan yeni Serik İlçe Halk Kütüphanesi binasının zemin katı 270 metrekare büyüklüğünde. Zemin katın 230 metrekaresi kütüphane alanı olarak kullanılırken geri kalan 40 metrekarelik bölüm ise umumi tuvalet, lavabo ve benzeri gibi alanlar tarafından kullanılıyor. 300 metrekarelik bir büyüklüğü sahip olan üst katta ise yine kütüphane bölümleri ile birlikte idari bölümler yer alıyor.

Kütüphane hizmeti verilen 4 büyük salonun yer aldığı yeni binada her yaştan vatandaşlar için hizmet alanı mevcut. 4 salondan bir tanesi 0-6 yaş için okuma salonundan oluşuyor. Yine çocuk okuma salonu adı altında ikinci bir salon mevcut. Bunun dışında yetişkinler içinde ayrı bir salon bulunuyor. Bu 3 salon haricinde ise genel amaçlı bir salon da Seriklilerin hizmetine sunulmuş durumda.

Serik İlçe Halk Kütüphanesi yeni binasında ayrıca engelli vatandaşlar için bölümler de bulunuyor.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi