ANTALYA'da turizm temsilcileriyle bir araya gelen LMX Touristik'in CEO'su Lars Ludwig, Türkiye ve Antalya'yı çok önemsediklerini belirterek, “Bu sene Almanya'dan Türkiye'ye iyi turist akışı yaşandı. Türkiye'yi tercih eden Alman turist sayısı 2023'te de artış gösterecektir" dedi. Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul da bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda 2023'te de iyi bir yıl geçirebileceklerini söyledi.

Türkiye'de Diana Travel ile işbirliği anlaşması imzalayan Almanya'nın önemli tur operatörlerinden LMX Touristik'in CEO'su Lars Ludwig, Sherwood Exclusive Lara'da gerçekleştirilen kokteylle Antalyalı turizmcilerle bir araya geldi. Kokteylde konuşan Lars Ludwig ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, yapılan işbirliğiyle hedefe daha kolay ulaşacaklarını açıkladı. Kokteyl sonrasında basın mensupları ile bir araya gelen Ludwig ve Tonbul, yapılan işbirliği, 2022 yılı turizm değerlendirmesi ve 2023 turizm sezonu hakkında açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE'DEKİ HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADIK'

Lars Ludwig, Covid-19'un etkilerinin azalmasıyla birlikte dünya turizminin toparlanmaya başladığını anlattı. Almanya'da insanların 2022 yılında daha yoğun seyahat etmeye başladığını belirten Ludwig, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ludwig, “Biz de bu turizm hareketliliği içinde Türkiye'ye daha fazla önem vermeye başladık. Çünkü Türkiye bizim her zaman çok önem verdiğimiz bir destinasyondur. Bu noktada Türkiye'deki hedeflerimizi de gerçekleştirmeye başladık" dedi.

'HEDEFLERİMİZİ HEP YUKARIYA TAŞIDIK'

LMX Touristik'in 20 yıldır Almanya'da faaliyet gösteren bir tur operatörü olduğunu hatırlatan Ludwig, “LMX olarak hedeflerimize hep ulaştık ve hep yukarıya taşıdık. Hedeflerimizi daha da yukarıya taşıyacağına inancımız nedeniyle Türkiye'de Diana Travel ile anlaştık. Kendi otelleri, modern otobüs filosu ve tecrübesi nedeniyle Diana Travel ile hedeflerimize daha kolay ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

'2023'TE DE TÜRKİYE'Yİ SEÇECEKLER'

2023 yılı rezervasyonları hakkında da bilgi veren Lars Ludwig, “Şu an 2023 yaz rezervasyonları çok hızlı değil. Bu da çok normal. Çünkü insanlar sonbahar ve kış tatili ile ilgili planlar yapıyor. Ama yaz dönemi için de düşünceleri olacak. Çünkü Almanlar seyahat etmeyi çok seviyor ve Türkiye Almanların en çok sevdiği destinasyonlardan biri. Bu nedenle 2022 sezonunda Türkiye'ye büyük ilgi gösteren Alman turistler, 2023'te de Türkiye'yi seçecektir. Almanya'da da enflasyon var ama bu durum Alman turistleri seyahatlerinden alıkoymayacaktır. 2023 yılında da Türkiye, Almanların en çok tercih ettiği ülkelerden biri olmaya devam edecek" dedi.

'TURİST SAYISI ARTMAYA DEVAM EDECEK'

Lars Ludwig, 2023 yaz döneminde Türkiye'ye gelecek Alman turist sayısının yine artış göstereceğini belirterek, “Almanya'da kovid ve enflasyon, insanların kafasında soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. Bu soru işaretleri silindikçe seyahat oranı artacaktır. Almanya'da Türkiye'yi seven, tekrar tekrar gelen bir kitle var. Soru işareti azaldıkça Türkiye'ye gelen turist sayısı artış gösterecektir" diye konuştu.

Bu yıl Türkiye'ye gelen Alman turist sayısının Rus turist sayısını geride bırakmasını da değerlendiren Ludwig, “Dünyanın neresinden gelirse gelsin fark etmez. Yeter ki insanlar tatil yapıp mutlu olsun. Almanlar da gelsin Ruslar da. Alman ve Rus turistler arasında bir yarış yok" dedi.

'BU İŞBİRLİĞİ, TÜRKİYE TURİZMİNE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK'

LMX Touristik ile yaptıkları anlaşmaya değinen Burak Tonbul, Diana Travel'ın 45 yıldır incoming alanında hizmet veren bir firma olduğunu hatırlatarak “Hem deneyimli personeli, hem ofis ağı hem de filo yatırımları ile başta İngiltere, Orta Avrupa ve Batı Avrupa üzerine profesyonelleşmiş bir kadro ile hizmet veren bir firmayız. 1977'den beri gelişimimizi sürdürdüğümüz gibi hem büyüyoruz hem de kaynak pazarlarımızda Türk turizmine hizmet veriyoruz. Bilindiği gibi dünyada turizm trendleri teknoloji üzerine gelişiyor. Müşterisine daha hızlı ulaşan firmalar kendilerini diğerlerinden ayrıştırıyor. Biz de teknolojiyi iyi kullanan bir markayız. Bu konuda sektörün öncülerinden biri de LMX Touristik'tir. LMX Touristik misafirlerine çok hızlı bir şekilde paketler sunuyor. Diana ve LMX bu konuda örtüşüyor. Bizim için en önemli kriterleri ise Türkiye'ye bakış açıları ve Türkiye'de üretmek üzere kurdukları stratejileridir. Bu işbirliği, Türkiye turizmine çok katkı sağlayacak ve yeni bir sinerji yaratacaktır. Otelci dostlarımızın da katkıları ile çok iyi işler çıkaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

'2023 YILI İÇİN 300 BİN RAKAMI ABARTILI BİR HEDEF DEĞİL'

LMX ile uzun vadeli bir anlaşma yaptıklarını vurgulayan Tonbul, “LMX ile 3 yıllık ve 5 yıllık hedefler belirledik. Antalya'da 3 yılda 300 bin kişiye ulaşmak istiyoruz. 2019'da 190 bin kişi üretmiş bir tur operatörü için 2023 yılı için 300 bin rakamı çok abartılı bir rakam gibi görünmüyor. Bu hedefe ulaşacağız" dedi.

'2023 SEZONU DA GÜZEL OLACAK'

Pandemi nedeniyle 2 yıl çok zorlu bir süreç geçirdiklerini vurgulayan Burak Tonbul, “Hepimiz pandemi gibi bir durumu ilk kez tecrübe ettik. Çok ciddi bir travmaydı. 2021'de toparlandık ve 2022'ye moralle başlamıştık. Ancak Rusya- Ukrayna savaşı bize büyük şok yaşattı. Bunu çabuk atlattığımızı düşünüyoruz. Haziran ile birlikte ciddi sayılar üretilmeye başlandı. Antalya yıl sonuna kadar 11 milyon turist sayısını aşacak gibi görünüyor. 2023'te ise seçim dönemi var. Seçimi az etki ile atlatabilirsek 2023 yılının ülke turizmi adına çok güzel olacağını şimdiden görebiliyoruz" diye konuştu. (DHA)

Editör: Haber Merkezi