Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Serik Bilim Festivali 6 Ekim Perşembe günü başlayacak.

Serik Belediyesi Boğazkent Halk Plajı tesislerinde yapılacak olan Serik Bilim Festivali 3 gün sürecek. Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi paydaşlığında Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bağlı okullardaki öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek olan Serik Bilim Festivali'nde oldukça farklı konularda renkli sunumlar gösteriler etkinlikler yer alacak.

Serik Bilim Festivali'nde 45 atölye, 200 etkinlik, güneş gözlemi, bilim otobüsü, sportif faaliyetleri, gökyüzü gözlemi, 2 adet planetaryum ve çocuk oyunları yer alıyor. Bilim Festivali, astronomi, fen bilimleri, robotik kodlama, STEAM ve sanat konularında birçok etkinliğe sahne olacak.

Uygulanacak Olan Atölyeler

3 gün sürecek olan Serik Bilim Festivali'nde uygulanacak olan 45 atölyeden bazılarının konu içerikleri şöyle: Solar Eklem Bacaklılar, Günlük Hayatımızda Kimyanın Yeri, Köpüklerdeki Matematik, Matematik Dedektifler İş Başında, Hologram Yapımı, Eğlenceli Bilim Atölyesi, Somuttan Soyuta Astronomi, Beyin Egzersizleri, Dijital Oyun, Da Vinci Köprüsü, Ekolojik Ayak İzim, İlk Yardım Eğitimi, Robotik Kodlama, El Yapımı Mangala, Haydi Mikroskop Başına, Kendi Molekülümü Oluşturuyorum, Mekanik Otomat, Konuşan Parmaklar Ritm Atölyesi, Robot-Çocuk Etkileşimi, Robot Oldum Beni Yönlendir, Serik Okuyor, Sesin Şekli, Takım Oyunları, Takım Yıldızları, Blok Tabanlı Yapay Zeka Uygulamaları, Zeka Oyunları.

Yaklaşık bir aydır devam eden hazırlık çalışmaları kapsamında Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, festival ile ilgili olarak Serik'teki ilkokul, ortaokul, lise müdürleri ile ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirilerek hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

Serik’te ilk kez yapılacak olan Serik Bilim Festivali’nde ilk gün ilkokullar, ikinci gün orta öğretim-lise öğrencileri katılacaklar. Festivalin son günü olan Cumartesi günü ise festivale herkese açık olacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi