Serik Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında yapıldı. Toplantı, saygı duruşu ile başladı. Belediye Başkanı Enver Aputkan, tüm şehitlere rahmet dileyerek ve şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okunmasını temenni ederek başladığı açılış konuşmasında toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP-İYİ parti grubunun meclis üyelerinin eski belediye başkanı Ahmet Rıfat Gököz'ün adının bir sokak ya da parka verilmesi yönündeki talebi ile Ak Parti-MHP grubunun meclis üyelerinin verdiği 23 Eylül tarihinde şehit olan Teğmen Fikret Dinçer'in adının bir parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bunun üzerine Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bu günlerde alt yapısını tamamladıkları ve kısa sürede de bitirerek hizmete açacakları Jandarma hizmet binası yakınlarındaki parkın tamamlanması ile birlikte bu parka şehidimizin isminin verilmesinin uygun olacağını belirtti.

Daha sonra ise Belediye meclisinin Kasım ayı toplantısının 1 Kasım Cuma günü saat 15.00 yapılmasına oy birliği ile karar verilmesinin ardından gündemin 4. ile 8. Maddeleri komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edilirken; 9. Madde yine oy birliği ile ilgili birime tekrar değerlendirilmesi için geri gönderildi. Gündemin teklifler bölümündeki, 10. ve 13.  ile 15.ve 17. Maddeler, oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilirken, 14. Maddede yer alan 3 adet aracın kamu yararı kararı aldırılması için yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

Karacan, ''Cadde Tekrar Çift Yön Olacak''

Toplantının sonunda bölümünde konuşan CHP- İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Karacan ise şunları söyledi; ''Eylül ayı meclis toplantısında DSP grup sözcüsü Sayın Mustafa Akın arkadaşımız, trafik sorununu Sayın başkana sormuştu, bu konu ana yolları kapsadığı için büyükşehir belediyesini ilgilendiren bir konu, bu konuya bir açıklık getirme gereği duydum. Daha önce yapılan değişiklik ile Kökez Mahallesinden D-400 Karayoluna çıkan bölgenin ilişiği anlamsız bir şekilde kesilmiş ve tüm yük Atatürk Caddesine yığılmıştır. UKM yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Çınaraltı ile eski Bankoğlu Düğün Salonu arasındaki tek yöne çevrilen yönün yakın bir zamanda tekrar çift yön yapılarak D-400'e bağlanacak ve trafik yükü azaltılacaktır. Daha önce yapılan değişiklik resmen şehrin sirkülasyonunu bozmuş, aksaklıklar meydana gelmiştir, büyükşehir belediyesi bu konunun düzeltilmesi için çalışmalara başlamıştır.''

''Pazarlarda Ciddi Denetim Sıkıntısı Var''

''Bir diğer sorun ise pazarcılar sorunu; pazarlarda ciddi denetim sıkıntısı var, belediye zabıtası yapılması gereken denetimleri yapmıyor. Bu denetimsizlik sonucu, pazarcılar odasına kayıtlı olmadan, onlarca pazarcı faaliyet gösteriyor bundan Serikli pazarcı esnafımız zarar görmektedir. Pazarlardaki yer sıkıntısı devam etmektedir, bizler grup olarak Serikli pazarcımıza sahip çıkılmasını ve pozitif ayrımcılık yapılmasını talep ediyoruz bu konuda ısrarcıyız, konunun takipçisi olacağız. Serik ilçemizin çıkarları doğrultusunda tavır alacağız, tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Biz size sizin hiç alışık olmadığınız bir dönem yaşatacağız, Serik lehine olan durumlarda kesinlikle siyaset gütmeyeceğiz fakat bunun aksi durumunda muhalefetin daniskasını yapacağız.''

 

''Şiddetle Kınıyorum''

''Siyaset iddia işidir, siyaset bir inanç işidir, siyaset şark kurnazlığı değildir, siyaset ben çıkarıma bakarım tavrı asla değildir. Şunu herkesin anlamasında fayda var, millet ittifakı grubu buraya el kaldırıp indirmeye, iş takipçiliği yapmakta gelmedi, hizmet yapmaya geldi değerli arkadaşlar. Bu hizmet bazen ilçenin menfaatine olan öneri be teklifler ile, bazen yapıcı eleştiri ile bazen yapılan bir hataya dur demek ile olacak. Değerli arkadaşlar; buradan Enver Aputkan Başkanın evine yapılan  saldırıyı şahsım ve millet ittifakı grubu adına şiddetle kınıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını gönülden diliyorum.''

 

Aputkan; ''Haklı Olduğumuz Ortaya Çıktı Deniz Yıldızı Restoran'ı Mühürledik, Tahliye Ettiriyoruz''

Belediye Başkanı Aputkan, tekliflere cevap olarak, okulların yapılan asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini, pazarcılara gerekli kolaylığının sağlanacağını ancak pazarda bir yer dahi boşalsa boşalan bu yerin noter huzurunda çekilecek kura ile tahsis edileceğini bu konuda kendisinin bile aracılık etmeyeceğini ve ettirilmeyeceğine dikkati çekti.

Meclis toplantısının sonunda Boğazkent'te bulunan Deniz Yıldızı Restoran ile ilgili bilgi veren Aputkan; ''Bizden önce burası tek imza ile meclis ya da encümen kararı olmaksızın birilerine 4 yıllığına kiraya verilmiş, işgaliye şeklinde verilmiş. Böyle bir kiralama sistemi yoktur. Belediyenin mülkleri ve gayrimenkullerinin nasıl kiraya verileceği yasalarda belirtilmiştir. Netice itibariyle bunlarla bir mücadele gerekiyordu.  4-5 aylık mücadele sonucunda mahkeme bizi haklı buldu. Dün itibarıyla mahkeme bizimle lehimize karar verdim. Çevre Şehircilik Müdürlüğü de bu söz konusu 4 tane Yapı kayıt belgesini müracaatlarımız ve görüşmeler sonucunda iptal etti. Sonuç olarak oradaki hukuksuz geçersiz yapı kayıt belgeleri iptal edildi mahkemenin de bizi haklı bulması sonucunda restorana bu sabah ekiplerimizi gönderdik ve mühürledik önümüzdeki günlerde de resmi kanallarla buraya boşaltma işlemini gerçekleştirerek işletmeye geçeceğiz.'' dedi.

Belediye Meclisi Cuma günü yapılacak ek toplantıda tekrar toplanmak üzere oturuma son verildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi