Belek'teki Regnum Carya Otel, Antalya Teknokent'te faaliyet gösteren bir Ar-Ge firmasıyla birlikte 'Çevresel Sürdürülebilirlik Strateji Geliştirme Projesi' hazırladı.

Proje ile ülkemizde bir turizm işletmesi ilk defa karbon ve su ayak izini birlikte ölçerek, çevresel performans indikatörlerini belirleyecek. Bilimsel metotlar ve uluslararası standartlara göre yapılacak çalışmalarda elde edilecek verilere bağlı olarak somut aksiyon süreçlerinin üretilmesi ve hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinden ödün vermeden kısa, orta ve uzun vade projeksiyonlar üretilerek, ulaşılması planlanan hedefler şöyle sıralandı; Çevre ve enerji yönetimini iyileştirmek, ekonomik kayıpları azaltmak. İklim değişikliğine uyum süreçlerini planlamak. Çevre dostu yenilikçi iş modelleri geliştirilmek. Dijital teknolojilerle entegrasyonu sağlamak. Yeni sertifikasyon ve akreditasyon süreçlerine hazırlık yapmak. Dönüşüm için organizasyon kapasitesini geliştirmek. Turizm endüstrisinde rekabet gücünü artırmak. DHA

Editör: Haber Merkezi