ALMANYA'dan Antalya'ya kanser ameliyatı olmaya gelen 71 yaşındaki Schröder Ditrich'in kontrollerinde kalp kapağında darlık olduğu teşhis edildi. Kanser ameliyatı iptal edilen hasta, acil olarak Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde uygulanan Tavi yöntemi ile 1 saatte kalp kapağı değiştirilerek sağlığına kavuştu. Schröder Ditrich, "Almanya'da ameliyat olmak istemiyordum. Yılın çoğunu Antalya'da geçirdiğim ve mesleklerinde çok başarılı olduklarını bildiğim için Türk hekimlerine güvendim" dedi.

Almanya'da yaşayan kanser hastası 71 yaşındaki Schröder Ditrich, tedavi görmek için Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne geldi. Gırtlak kanseri için ameliyat olacağı sırada kalp kapağında darlık teşhis edilen hastanın ameliyatı askıya alındı. Risk içeren durum için devreye giren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Doğan Erdoğan ile Doç. Dr. Fatih Koç, Tavi işlemi ile 1 saat süren operasyonla hastayı sağlığına kavuşturdu. 71 yaşındaki hasta, 1 gün içerisinde taburcu olarak 1 hafta sonraki kanser ameliyatına hazır hale getirildi.

Tavi yöntemi ve hastanın yaşadığı durum hakkında bilgi veren Doç. Dr. Fatih Koç, “Yaptığımız Tavi işlemi kalp, aort kapağının kasık atar damarından girerek değiştirilmesi işlemidir. Bunun için açık ameliyat gerekmez. 1 günlük hastanede yatış süresi yeterlidir. Hastamız 71 yaşında, Alman uyruklu bir hastaydı. Yılın çoğunu Türkiye'de geçiriyor. Tedavisi için Türkiye'yi tercih etti. Hastamızın kalp kapağında ciddi bir daralma vardı. Kulak burun boğaz bölümü tarafından gırtlak kanseri ameliyatı yapılacağı sırada kalp kapağındaki darlık teşhis ediliyor. Ciddi aort darlığı, kulak burun boğaz bölümünün ameliyat yapması için ciddi bir engeldi. Önce biz kasıktan girerek kalp kapağını değiştirdik. Şimdi de kulak burun boğaz bölümü ameliyatını gerçekleştirecek" diye konuştu.

'TAVİ YÖNTEMİ İLE 2 AVANTAJIMIZ OLDU'

Tavi yöntemi ile 2 önemli avantajları olduğu söyleyen Doç. Dr. Koç, "İşlem anjiyo laboratuvarında gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat sürdü. Bunun için hastaya anestezi verilmedi. Her iki kasığından girerek bir kateter yerleştirdik. İşlem sonunda da hastayı yoğun bakıma aldık. 1 gece yoğun bakımda kaldı. Ardından kardiyoloji servisine aldık ve taburcu edeceğiz. Bu işlem olmasaydı, hastanın açık kalp ameliyatı olması gerekiyordu. 71 yaşında olması dolayısıyla hem kalp kapak ameliyatı riskli olacaktı hem de kalp kapak ameliyatından sonra tümör cerrahisi gecikmiş olacaktı. Böylece 2 önemli avantajımız oldu. Birincisi açık kalp ameliyatına göre çok daha düşük bir riskle hastanın kalp kapak problemi çözüldü. Hastayı en fazla 2 gün içerisinde taburcu edebiliyoruz. Diğer avantajımız da tümör ameliyatı için hasta gecikmemiş oldu. 1 hafta sonra kanser cerrahisi olabilecek" şeklinde konuştu.

'ÖZELLİKLE TÜRKİYE'DE AMELİYAT OLMAK İSTİYORDUM'

Ameliyat için özellikle Türkiye'yi tercih ettiğini belirten 71 yaşındaki Schröder Ditrich, “Almanya'da ameliyat olmak istemiyordum. Özellikle Türkiye'de ameliyat olmak istiyordum. Türkiye'de çok iyi doktorlar olduğunu biliyordum. Kendimi çok iyi hissediyorum, kanser ameliyatı için hazırım" diye konuştu.(DHA)

Editör: Haber Merkezi