Serik Bilim ve Sanat Merkezi’nden her hafta fark yaratan etkinlikler düzenleniyor.

İlk defa bu yıl yeni kayıt alan Serik BİLSEM, 2022 yılında genel yetenek ve müzik alanında toplam 41 öğrencinin BİLSEM de eğitim öğretim görmeye hak kazanmasıyla 17 Eylül itibariyle eğitime başladı. Önceden kayıtlı olan öğrenciler ile birlikte toplam 62 öğrenci ile eğitime başlayan Serik BİLSEM Ekim ayı itibariyle diğer BİLSEM’lerden de nakil alarak sayısını 72 yaptı.

Hafta içi akşam ve hafta sonu olarak eğitim veren kurumda her derste fark yaratan etkinlikler ortaya çıkıyor. Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, İngilizce, Bilişim Teknolojileri derslerinin yanında, Yazılım, Robotik kodlama, Akıl ve Zekâ oyunları gibi eğitimler veriliyor.

Sınıf Öğretmenleri tarafından ilkokula devam eden ve bu yıl kayıt hakkı kazanan öğrencilere destek eğitimleri yapılıyor. Kurumda ayrıca müzik ve resim alanında da kayıtlı öğrenciler olup becerilerini geliştiriyorlar.

2022 yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci alımı için kılavuzun yakın zamanda Bakanlık tarafından yayınlanabileceğini dile getiren Merkez Müdürü Ferit İltar, ilkokula çocuğu devam eden öğrenci velilerinin okulundaki sınıf öğretmenlerine müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçim süreci 1. 2. 3. ve 4. sınıfa devam eden ve sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrenciler için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı takvim doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilir.

Birinci aşama; sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrencilerin grup tarama sınavına girmesi, İkinci aşama; grup tarama sınavı sonuçlarına göre belirlenen öğrencilerin yetenek alanlarına göre ( resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınması ile süreç tamamlanır ve kazanan öğrenciler BİLSEM’e kayıt hakkı kazanır.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi