Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda Eko Okul çalışmaları devam ederken proje ortakları Crystal Otel yetkilileri okulu ziyaret etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu proje ekibi şu bilgileri verdi; “Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi veren M. Akif Ersoy İlkokulu’nu Crystal Otel Ceo’su Umman Çetinbaş adına Kalite Ve Denetim Direktörü M. Alper Karakaş, Crystal Otel Kalite Ve Denetim Müdürü Esra Ulusoy ziyaret etti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu müdürü Fatih Çakır proje kapsamında desteklerinden dolayı Cyrstal Otel yetkililerine plaket takdim etti.

Crystal Otel yetkilileri okul ortamını çok beğendiklerini ve ortak oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Eko Okul uygulaması kapsamında okulda yapılan çöp atık ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi edindiler. Çevreci nesil için yapılan çalışmalara destek olacaklarını belirttiler. Uygulamanın sürekliliğinin önemli olduğu; diğer aylarda da işbirliği içinde etkinliklerin yapılmasının gerekliliği hakkında konuşuldu. Okulda ve çevrede olan olumlu gelişmelerden bahsedildi. Öğrencilerde sorumluluk bilincinin geliştiği gözlemlendiği paylaşıldı. Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımı olduğu, komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağladığı gözlemlendiği belirtildi.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi