Düzenlenen seminerde biberde kalıntı ile alternatif mücadele konusu anlatıldı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Serik Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde biber ürününde ilaç kalıntısına yönelik alternatif mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Prof. Dr. İsmail Karaca tarafından verilen ‘biyolojik mücadele ve alternatif mücadele yöntemleri’ seminerine, üreticiler, bayiler, ilçe müdürlüğü personeli ve ihracatçılar katıldılar.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konu ile ilgi olarak şu bilgileri paylaştı; “İlçe Müdürlüğümüzün düzenlediği ‘Biber Ürünü Kalıntı ile Mücadele Eylem Planı’ kapsamında Prof. Dr. İsmail Karaca tarafından Biyolojik Mücadele ve Alternatif Mücadele Yöntemleri konusunda İlçe Müdürlüğümüz personeli, üretici, bayi ve ihracatçılarımıza eğitim verildi. Antalya İl Tarım Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürümüz Safinaz Arslan tarafından Bitkisel Üretimde Kalıntı ve İhracatta Karşılaşılan Sorun ve Çözüm Önerileri konusunda bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonunda katılım sağlayanlarla birlikte soru cevap yapılarak toplantı tamamlandı. Katılım, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi