VALİ Ersin Yazıcı, Sahil Güvenlik Okul Komutanlığı'nı ziyaret ederek Mülki Makamlarla İlişkiler dersi kapsamında Sahil Güvenlik Temel Eğitiminde bulunan subay ve astsubaylara, 'Mülki Makamlarla İlişkiler ve Kamu Adabı' konulu konferans verdi. Sahil Güvenlik öğrencilerini tebrik eden Vali Yazıcı, "Bizlerin en önemli görevi halkımıza ve vatanımıza hizmet etmek. Hep birlikte Türk Milletine güven vermeye hainlere ve düşmanlarımıza korku salmaya devam edeceğiz" dedi.

Sahil Güvenlik Okul Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Mülki Makamlarla İlişkiler dersi kapsamında Sahil Güvenlik Temel Eğitimi'nde bulunan subay ve astsubaylara, 'Mülki Makamlarla İlişkiler ve Kamu Adabı' konulu konferans verdi. Konferansa Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı SG Kıdemli Albay Engin Kuntay, Sahil Güvenlik Okul Komutanı SG Kıdemli Albay Tarkan Düzgünçınar, 43 subay, 69 astsubay ve 23 Subay adayı katıldı.

'DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALACAKSINIZ'

Konuşmasına subay ve astsubayların kısa sürede okuldan mezun olarak mavi vatanımızın huzur ve güvenliği için görev alacaklarını belirterek başlayan Vali Yazıcı, "Kısa bir süre sonra buradan mezun olarak mavi vatanımıza, Türk Milletine hizmet etmeye başlayacaksınız. Dosta güven, düşmana korku salacaksınız. Sizlerin toplum içindeki yeri ve milletimizin size bakışı çok farklı. Vatandaşlarımız sizlere güveniyor ve inanıyor. Sizleri gördüğünde güven duyuyor. Bu güvenin asla sarsılmaması için ve artarak devam etmesi için çalışmalarımızı titizlikle yürüteceğiz" dedi.

EN ÇOK SAYGI GÖREN MESLEK

Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın denizlerde göçmen kaçakçılığından uyuşturucuya kadar birçok konuyu takip ettiğine değinen Vali Yazıcı, şunları söyledi; "Mavi vatanımızda göçmen kaçakçılığından uyuşturucuya kadar birçok konuya bakıyorsunuz. Bu görevlerinizi ifa ederken asla ama asla adaletten ayrılmayın. Çünkü üzerinizde taşıdığınız üniforma Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Hepiniz çok şerefli bir meslek seçmişsiniz. Bu mesleğe halel getirmemek için adaletten ve kanunlardan asla ayrılmayın. Üniformalı meslekler toplumda en çok saygı gören mesleklerdir. Ama bir o kadar da sorumluluğu fazladır. Dolayısıyla hal ve hareketleriniz bu noktada çok önemli. Toplumun sizden beklentileri var. Bu yüce millete hizmet etmek için hepimiz buradayız. Halkımız sizleri çok seviyor ve çok büyük saygı duyuyor. Üniformanızın güzelliğini yaşarken sorumluluğunu asla unutmayın."

'SORUNLAR KARŞISINDA ASLA YILMAYIN'

Meslek hayatı boyunca birçok olumsuzluk ve sorunla ilgilendiğini ancak bunlarla mücadeleden yılmadığını söyleyen Vali Yazıcı, "Ben meslek hayatım boyunca her gün birçok olumsuzluk ve sorunla ilgileniyorum. Ama asla küsmedim asla küsmem de. Ben kendimi şöyle motive ediyorum. 11 yaşından beri devletimin yatılı yurtlarında okudum ve büyüdüm. Meslek hayatımı da öğrencilik hayatıma eklersek 42 yıldır devletimin, milletimin ekmeğini yiyorum. Küsme hakkım yok. Değil 8 saat 20 saat çalışsam ben bu devlete, bu millete olan borcumu ödeyemem. Sizler de kendinizi böyle motive edin. Meslek hayatınız boyunca canınızı sıkacak olaylar ile karşılaşacaksınız. Oyundan hiçbir zaman düşmeyin. Bunu hepimiz devletimize ve milletimize borçluyuz" ifadelerini kullandı.

VATANA, HALKA HİZMET

Devlete ve millete hizmet noktasında meslek hayatı boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Benim babam ilk Kaymakam olduğum dönemde bana şunu öğütlemişti: 'Karşına gelen kişinin birisinin annesi, babası, teyzesi, amcası olduğunu sakın unutma!' Siz de görev yaparken bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Bizim işimiz halkımıza ve vatanımıza hizmet. Bu uğurda meslek hayatım boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmadım kaçınmam da. Benim için vatana hizmet ve halkımıza hizmet her şeyden önce gelir" dedi.

'MAVİ VATAN SİZE EMANET'

Zor topraklarda yaşadığımızı ancak her türlü zorluğa göğüs gerebilecek bir millet olduğumuzu aktaran Vali Yazıcı, "Zor topraklarda yaşıyoruz. Zor bir coğrafyamız var. Ama vatan bizim kırmızı çizgimiz. Vatan bizim için namus. Bu kutsal vatan için hepimiz seve seve gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Mavi vatanımız da size emanet. Üstün görev sorumluluğunuzla mavi vatanımızda hırsıza, arsıza, kaçakçıya ve ülkemize karşı hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğinizi biliyorum. Türk milletine güven vermeye hainlere ve düşmanlarımıza korku vermeye hep birlikte devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'Mülki Makamlarla İlişkiler ve Kamu Adabı' konulu konferansın ardından Vali Yazıcı, subay ve astsubaylar ile sohbet edip okul bahçesine ağaç dikti. Sahil Güvenlik Temel Eğitimi'nde bulunan öğrencilerin eğitim alanlarını gezerek incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Sahil Güvenlik Okul Komutanı SG Kıdemli Albay Tarkan Düzgünçınar'dan verilen eğitimler hakkında bilgi aldı.(DHA)

Editör: Haber Merkezi