Serik ilçesine bağlı Demirciler Mahallesi'nde oturan Ramazan Özen, mahkeme kararı olmasına rağmen evinin önündeki 200 metrelik yolun belediye tarafından açılmadığını öne sürdü. Ramazan Özen, hasta annesi ve eşini sırtında veya katırla taşımak zorunda kaldığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Serik'e 55 kilometre mesafede bulunan Demirciler Mahallesi'nde oturan Ramazan Özen, mahkeme kararı olmasına rağmen evinin önündeki yolun belediye tarafından açılmadığını söyledi. Kamulaştırması yapılan arazisine gelen 200 metrelik yolu Serik Belediyesi'nin yapmadığını ve kendisini oyaladığını savunan Ramazan Özen, hasta annesi ve eşini hastaneye götürmek için yol boyunca sırtında veya katırla taşıdığını kaydetti. Bir an önce yolunun açılmasını isteyen Ramazan Özen, yetkililerden yardım beklediğini aktardı.

'EŞİMİ SIRTIMDA AMBULANSA KADAR GÖTÜRÜYORUM'

Ramazan Özen, "Evimi ruhsatını alarak yaptırdım. Belediye yetkilileri 'yolu açarız' dediler. Yolum açılmadı. Mahkemeden 2020 yılında karar çıkarıldı. Açılması gereken yol 200 metre. Eşim ve annem rahatsızlığında ambulansı çağırdığımda insan bulamazsam sırtımda ambulansa kadar götürüyorum. Ne kadar zorluk çekiyorum. Hastamı sırtımda taşımaktan isyan eder oldum. Eve aldığın erzak vb. bunları katırla eşekle götürüyorum. Elimde mahkeme kararı var. Bölge İdare Mahkemesi belediyeye teslim etmesine rağmen 'yolu açmayacağım' diyor. Bir sebep yok. Öğrendiğim kadarıyla encümen kararı alıp yolun açılmamasına karar vermişler" dedi.

'OĞLUM VEFAT ETTİ, CENAZEYİ OMZUMDA YOLA KADAR TAŞIDIM'

Konya Bölge İdare Mahkemesi'nden 17 Şubat 2020 tarihli kamulaştırma kararı aldığını aktaran Ramazan Özen, "Benim istediğim sadece yol. Oğlum 2016'da vefat etti ben omuzumda cenazeyi yola kadar taşıdım. Yolum yok. Evim ruhsatlı. Yolumuzun açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ramazan Özen'in annesi Güssün Özen, "82 yaşındayım. Hasta olduğum zaman Ramazan beni sırtında yola kadar indiriyor. Yolun açılmasını istiyorum" dedi.

Muhtar Mehmet Ali Kök de "Köyümüzün yol sorunu var. Sadece burası değil mahalle içinde 1 kilometrelik bir alan daha var. Gazilere öncelik diyorlar, Gazi Durmuş Kök'ün evinin yolu da bozuk. Mağdur iki kişi var. Ambulans geldiği zaman ambulansa binmesi için en az 100 metre ileriye kadar götürüp ambulansa bindirebiliyoruz. Yol sorununu defalarca dile getirmemize rağmen yapılmadı. Mahalle sakinlerinden Ramazan Özen'in evine ruhsat verildiği halde yol yok. 2,5- 3 sene önce mahkemece kamulaşma kararı alındı yol yapılması için ama henüz yapılmadı" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi