Serik Müftülüğü tarafından hazırlanan, ‘Dinimi Seviyorum Müftülüğümü Tanıyorum’ projesi başladı.

Serik İlçe Müftülüğü öğrencilere din hizmetlerinin nasıl sunulduğunu göstermek, Müftülüğün faaliyetlerini tanıtmak ve çocuklarla Müftülük arasında bir bağ oluşturarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyonunu ve vizyonunu anlatmak maksadıyla gerçekleştirdiği, ‘Dinimi Seviyorum Müftülüğümü Tanıyorum’ projesini başlattı.

Din Hizmetleri Uzmanı Veysel Tosun tarafından hazırlanan projede, 20 imam hatip ile 20 Kur’an kursu öğreticisinin 4'er kişilik öğrencilerinden toplamda 40 grup oluşturuldu. Proje kapsamında oluşturulan 2 grup müftülüğümüzü ziyaret etti.

İlçe Müftümüz İbrahim Köksal; “Yaz Kur'an Kurslarını ziyaretlere gittiğimizde öğrencilerimizin Müftü kimdir? Ne iş yapar? Soruları ile karşılaştık ve Diyanet teşkilatımızı tanımadıklarını gördük. Bu bağlamda bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.” dedi.

Proje kapsamından ziyarete gelen öğrencilere Müftü Köksal, Müftülüğün birimlerini gezdirerek yerinde tanıttı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın basılı yayınlarını tanıtarak, Diyanet TV ve Diyanet Radyo'yu öğrencilere izleterek gösterdi. Ziyaret sonunda Müftümüz Köksal, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Sorumluluk Bilinci" adlı kitabı ve proje için hazırlanan defter kalem setini hediye etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi