İkram Ekiz; “Sevgili Öğrencilerim! Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek demek değildir. Unutmayın sizler bu ülkenin geleceğisiniz.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin yarın sona ermesi sebebi ile bir mesaj yayınladı. Ekiz, yaptığı yazılı açıklamada eğitim öğretim sezonunun ilk dönemini ile ilgili bilgiler verirken, yarıyıl tatili için öğrenciler de tavsiyelerde bulundu. Ekiz ayrıca, anne babalara ve öğretmenlere de seslendi.

“Süreci Üstün Bir Fedakarlık ve Gayretle Yürüttüler”

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz açıklamalarında şunları söyledi; “2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini hep birlikte büyük bir özveriyle bu Cuma tamamlayacağız. 22 Ocak 2021 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 25.000 öğrencimiz yarıyıl tatiline girecektir. Mart 2020 den beri devam eden salgın sürecinden dolayı, öğrenci ve öğretmenlerimiz maalesef tam olarak yüz yüze buluşamadılar. Aslında döneme umutlu başlamıştık. Kademeli olarak çoğu öğrencimiz tam zamanlı olmasa da yüz yüze eğitime başlamıştı. Ancak, bilindiği gibi salgının seyri süreci sekteye uğrattı. Kasım ayından beri tamamen uzaktan eğitime devam ettik. Öğretmen ve öğrencilerimiz, yüz yüze eğitimden çok daha fazla zahmetli olan bu süreci üstün bir fedakarlık ve gayretle yürüttüler. Tüm zorluklara rağmen eğitimin devamında emeği geçen, büyük ailemizin bir parçası olan, başta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz olmak üzere okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.”

“Kendinizi Geliştirmelisiniz”

“Sevgili Öğrencilerim! Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek demek değildir. Ara tatilde mutlaka kitap okumalı, ailenizle güzel vakit geçirmeli, salgınla ilgili tedbirlere uymak kaydıyla mümkün olduğu kadar sosyal ve sportif faaliyetlerle uğraşıp kendinizi geliştirmelisiniz. Unutmayın sizler bu ülkenin geleceğisiniz.”

“Hiç Bir Akademik Bilgi Çocuklarımızdan Daha Değerli Olamaz”

“Kıymetli anne-babalar, bu yıl salgın şartlarından dolayı sizler için de çok daha zorlu geçiyor. Sizlerin fedakarlık ve çabalarınız zorlukları aşmamız için çocuklarımız ve bizim için çok değerli. Sizlerin en değerli varlığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın bu zor dönemde gösterdikleri performansı değerlendirirken, akademik başarı kadar durumun sosyo psikolojik yönünü de dikkate almalıyız. Bugünler inşallah yakında bitecek ve kayıplarımızı telafi imkanı bulacağız inşallah. Her zaman söylediğimiz gibi, çocuklarımızı kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamamalı ve mevcut durumu olumlu bir geri bildirime dönüştürmeliyiz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak hepimizin asli görevidir. Unutmayalım! Hiç bir akademik bilgi çocuklarımızdan daha değerli olamaz.”

“Kavuşmanın Yakın Olduğuna İnanıyoruz”

“Değerli öğretmen arkadaşlarım; sizlerin de uzaktan eğitim sürecinde yüz yüze eğitime göre aslında daha fazla çalıştığınızın, daha fazla çabaladığınızın farkındayız. Biliyoruz ki öğrencilerimizi çok özlediniz. Kavuşmanın yakın olduğuna inanıyoruz. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevi verilmemesi; bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede kitap okuma, film izleme, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yarıyıl tatili diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi